E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kütahya’nın bu ilçesi Türkiye’de ilk sıralarda! Mersin ve Konya’nın ilçesiyle yarışıyor

27 Ocak 2024 Cumartesi 19:01
Tarihi geçmişe dayanan Kütahya’nın Simav ilçesi, bir özelliğiyle Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor.

Ege Bölgesinde bulunan Kütahya, aynı zamanda İç Batı Anadolu Bölgesine yakınlığıyla da biliniyor. Osmanlı Devleti'nden ve hatta Hititler'den bu yana, çeşitli el sanatları ve çiniciliği ile meşhur olan Kütahya, her dönem binlerce turist ağırlıyor.

TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ CAM, SERAMİK VE PORSELENLERİ KÜTAHYA'DA ÜRETİLİYOR

Ekonomik yönden kalkınmasında, tarım, sanayi, madencilik ve hizmet alanlarının büyük payı olan Kütahya'da, sağlık turizminin en önemli merkezlerinden biri olarak görülüyor. Birçok termal su kaynağı ve kaplıcası bulunan Kütahya'da Türkiye'nin en ünlü cam, seramik ve porselenleri üretiliyor.

KÜTAHYA İLÇELERİYLE DE DİKKAT ÇEKİYOR

1 il merkezi ve 12 ilçesi bulunan Kütahya'nın her ilçenin farklı bir tarihi veya dokusu olsa da kültürel anlamda birbirlerine çok yakınlar. Gerek tarihi gerekse de doğal güzellikleri ile cezbedici bir yönü olan Kütahya'nın ilçeleri arasında Simav, Türkiye'de şehir merkezine en uzak ilçelerden sadece biridir.

TÜRKİYE'DE ŞEHİR MERKEZİNE EN UZAK İLK İLÇELER

Türkiye'de il merkezine en uzak ilçe 239 kilometre ile Mersin'in Anamur ilçesi olurken,  Anamur'dan sonra Türkiye'de şehir merkezine en uzak 2'inci ilçe ise 220 kilometre mesafe ile Konya'nın Çeltik ilçesi oluyor.

UŞAK KÜTAHYA'DAN DAHA YAKIN

Kütahya'da şehir merkezine en uzak ilçe olan Simav, Uşak şehir merkezine Kütahya'dan daha kısa bir mesafede yer alıyor. Kütahya şehir merkezine 134 kilometre uzaklıkta bulunan Simav ilçesi, Uşak şehir merkezine ise 90 kilometre mesafede bulunuyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

DİĞER HABERLER