E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Ordu’da il olacak ilçe belli oldu! Samsun ve Tokat’ın bu ilçeleri bağlanacak

17 Ocak 2024 Çarşamba 17:51
Ordu’nun şirin ilçesi Ünye, il olmaya aday gösterilen ilçeler arasında yer alıyor. İl olmaya potansiyeli yüksek olan Ünye ilçesi, il olduğu takdirde Samsun ve Tokat’tın bazı ilçeleri Ünye’ye bağlanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında,  "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." Sözleri il olmaya aday olan ilçeleri heyecanlandırdı.

Ordu'nun en büyük 2'nci ilçesi

Ordu şehir merkezine 63 kilometre uzaklıkta bulunan Ünye ilçesi, il olma potansiyeli yüksek olan 26 ilçe arasında gösteriliyor. Ordunun en büyük 2'nci ilçesi olan Ünye, turizm açısından da önemli bir potansiyele sahiptir.

İl olmaya aday gösterilen ilçeler arasında

Ordu için önemli bir konuma sahip olan Ünye, il olduğu takdirde Samsun, Tokat ve Ordu'da bulunan bazı ilçeler ve mahalleler Ünye'ye bağlanılması bekleniliyor. Şehir merkezine uzaklığıyla, ekonomik yapısı ve ulaşımı ele alındığında il olamaya aday olan ilçeler arasında gösterilen Ünye, fındık üretimiyle de ön plana çıkıyor.

Ünye il olduğunda hangi ilçeler bağlanacak?

130 bini aşan nüfusuyla il olmaya aday olarak gösterilen Ünye, il olduğu takdirde Samsun'dan Terme ve Salıpazarı ilçeleri, Tokat'tan Niksar ve Başçiftlik ilçeleri ve Ordu'dan da Kumru, Akkuş, İkizce, Çaybaşı ilçelerinin Ünye'ye bağlanılması bekleniliyor.

Ekonomisi tarıma dayanıyor

Ünye'nin il olma ihtimali, ilçe halkı tarafından da büyük bir heyecanla bekleniliyor. Ekonomisi temel olarak tarıma dayanan Ünye ilçesinin özellikle fındık tarımı ekonomisinin kalbi olarak kabul ediliyor. Ünye hurması, mısır, pancar gibi alternatif ürünlerde yetiştirilen Ünye'de, son yıllarda iklimin elverişliliği nedeniyle kivi üretiminde de artış yaşandı.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER