E-gazete
Portakal reçeli, kahvaltı sofralarına tatlı bir dokunuş katmak isteyenler için mükemmel bir lezzettir. Mis gibi kokusu ve enfes aromasıyla damakları şenlendiren bu reçel, evde kolayca hazırlanabilir. İşte detaylı portakal reçeli tarifi:
Yapımı için malzemeler
10 adet portakal
5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım limonunun suyu
Portakal reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle portakalların kabuklarını soyup zarlarını temizleyin.
Portakalları ortadan ikiye ayırın ve ortasındaki beyaz kısımları da temizleyin.
Daha sonra portakalları iri küpler halinde bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
Dilimlenen portakallar, toz şeker, limonun tozu ve yarım limon suyunu ekleyerek reçel modunda 35 dakikaya ayarlayın.
Portakalların ezilmemesi için kaşık yardımı ile bir tur karıştırıp pişmeye bırakın.
Portakal reçeliniz hazır.
Sıcakken kavonozlara doldurup, sıkıca kapatın ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin.
Afiyet Olsun!