Konya tarihinin en büyük arsa ihalesi bugün gerçekleştirildi. Yakın zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen, kamuoyunda "Tank Taburu”olarak bilinen arsanın ihalesine iki firma katıldı: Delta İnşaat ve Alfa İnşaat.
Kayıtlara geçti
Şehrin en değerli bölgelerinden birinde bulunan bu arsa için kıyasıya bir rekabet yaşandı. İhalede ilk teklifi veren Alfa İnşaat(Ali Kanarya) , toplam 3,5 milyar TL bedelle arsanın yeni sahibi oldu. Böylece söz konusu arsa, Konya tarihinin en yüksek bedelli satışı olarak kayıtlara geçti. Alfa inşaat Konya'da Kobisan Sitesini yapan inşaat firması olarak biliniyor.
Lüks yapımlar yer alacak
Bölgenin, yeni projede konut alanı olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında burada Konya'nın en lüks yapılarının yer alması bekleniyor.
Bilindiği üzere, söz konusu alan daha önce Tank Taburu Komutanlığı olarak kullanılıyordu. Konya Büyükşehir Belediyesi, Tank Taburu için yeni yerleşke alanını Ankara yolu üzerindeki bölgede inşa edip teslim ettikten sonra, mevcut arsa tamamen belediyeye devredildi.
İhalenin resmî süreçlerinin tamamlanmasının ardından, bölgede Konya tarihinin en büyük inşaat projelerinden birinin başlatılması bekleniyor. İhale ile satışı yapılan arda 66.638 metrekare alandan oluşuyor.