İhale yarın başlıyor: Konya YHT garındaki ticari alanlar kiraya verilecek!

- Güncelleme Tarihi:

 İhale yarın başlıyor: Konya YHT garındaki ticari alanlar kiraya verilecek!
Konya yeni yüksek hızlı tren garındaki büfe, yemek alanı, hediyelik eşya dükkanı, kafe ve restoran ihale ile kiralanacak. Başvuru şartları ve ihale için istenilen belgeler;

Konya'daki yeni YHT garındaki ticari alanlar 20,21 ve 22 Haziran'da düzenlenecek ihaleler ile kiraya verilecek. 

1-Konya'nın Selçuklu İlçesi, Musallabağları Mahallesi, mülkiyeti ve tasarrufu TCDD'ye ait, Selçuklu YHT Gar Binası içerisinde yer alan 5 (Beş)  adet taşınmaz kapalı teklif usulü ile kiraya verilecek.

2- Kiralanacak taşınmazlara ilişkin ihale kayıt numarası, proje mahal numarası, kullanım amacı, alan bilgisi, muhammen bedel, geçici teminat bedelleri ve ihale tarih ve saati aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.  İhaleler belirtilen tarih ve saatlerde TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Eğitim ve Toplantı Salonunda yapılacak.

3-  İhale konusu taşınmaz için sözleşme imza tarihinden 31.12.2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere Açık ve Kapalı alan Kira Sözleşmesi akdedilecek.

a) Kira bedeli AYLIK olarak peşin tahsil edilecek olup müteakip yıllarda tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) on iki aylık ortalamalara göre değişim oranı ile kiralanan yerin durumu, çevresindeki gelişmeler ve çevre emsal kira bedelleri dikkate alınarak yeni dönemde uygulanacak rayiç bedel oranında yıllık artırımlar yapılacak.

b) Kiralanacak olan taşınmazlar kullanım amaçları dışında kullanılamayacak.   

c) Taşınmaza ait her türlü masraf kiracıya aittir.

d) Kiralanacak taşınmazın demiryolu koridor genişlikleri ve güvenlik mesafeleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 18/06/2014 Tarihli ve TS 11939/T2 sayılı Mecburi Standart Tebliğine göre yanıcı, patlayıcı maddeler, can, mal ve seyrüsefer güvenliği açısından tehlike oluşturacak tesislerde demiryolu emniyeti açısından TCDD'nin uygun göreceği şekilde gerekli güvenlik mesafelerine uyulup, güvenlik tedbirleri alınacak ve tüm masrafları kiracıya ait olacak.

e) Kiralanacak taşınmaza TCDD'nin ihtiyacı olması halinde veya taşınmazın yeniden değerlendirilmesi halinde yapılacak tebligata müteakip en geç 2 (iki) ay içinde şartsız ve nizasız kiracı tahliye edecek.

4- İhaleye yerli isteklikler katılabilecek.

5-İhalelere ait ilan Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya YHT Gar Müdürlüğü, Selçuklu YHT Gar Şefliği ilan panolarında ve TCDD'nin "www.tcdd.gov.tr” internet adresinde, İhale Şartnameleri ise TCDD 7. Bölge Emlak Servis Müdürlüğünde (Afyonkarahisar) ücretsiz görülebilir. İhale Şartnameleri TCDD 7. Bölge Emlak Servis Müdürlüğü- Taşınmaz İhale Komisyon Başkanlığında ayrı ayrı olarak satışa sunuldu.

6- İhaleye Katılacak isteklilerden;

A) İsteklinin Gerçek Kişi Olması Halinde:

* Kanuni İkametgâh Belgesi,
* Nüfus Cüzdanı sureti,
* Noter tasdikli imza sirküleri,
* Savcılıktan iyi hal kâğıdı (Sabıka kaydının olması halinde Mahkeme Kararı ile birlikte verilecektir.),
* Esnaf ve Sanatkârlar Odasından veya Ticaret ve Sanayi Odasından alınmış faaliyet belgesi, Kayıtlı değil ise kaydının olmadığına dair belge veya taahhütname,
*İsteklinin Vergi Dairesine borcunun olmadığına veya Vergi Dairesinde kaydı bulunmadığına ait belge veya taahhütname,
*İsteklinin Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına veya Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı bulunmadığına dair belge veya taahhütname.
* Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat banka dekontu/makbuzu ya da teminat mektubu,
* İsteklilerin vekâleten temsil edilmesi halinde, vekilin Noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,
* Türkiye'deki tebligat adresi (Şartname eki örneğine göre),
*Şartname satışına ait banka dekontu/makbuzunun aslı veya fotokopisi, KDV dâhil 300,00TL (ÜÇYÜZTÜRKLİRASI)
* Şartname eki Özel Şartlarda (olması durumunda) istenilen belgelerin verilmesi ve koşulların sağlanması, SELÇUKLUYHT 2023/1 ve SELÇUKLUYHT 2023/2 kayıt nolu ihaleler için şartname eki standart form taahhütname,

B) İsteklilerin Tüzel Kişilik Olması Halinde:

* Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan ortaklık ve sermaye durumlarının ihalenin yapıldığı tarihte geçerliliğini koruduğunu belirtir belge,
* Tüzel kişiliğe ait ihalenin yapıldığı yıl içerisinde halen faaliyette bulunduğuna dair Ticaret ve Sanayi Odasına ait kayıt belgesinin aslı veya aynı odadan alınmış ihalenin yapıldığı yıl vizesini içeren kimlik kartı,
* Tüzel kişilik adına ihaleye iştirak edenlerin bu işle ilgili imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,
* Tüzel kişiliğin son döneme ait vergi beyannamelerinde beyan edilen gelir ve kurumlar vergilerinin, ödendiğine ve borcunun olmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden ve SGK'dan (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcunun bulunmadığına dair belge veya taahhütname.
* Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat banka dekontu/makbuzu ya da teminat mektubu,
* İsteklilerin vekâleten temsil edilmesi halinde, vekilin Noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,
* Türkiye'deki tebligat adresi (Şartname eki örneğine göre),
*Şartname satışına ait banka dekontu/makbuzunun aslı veya fotokopisi, KDV dâhil 300,00TL (ÜÇYÜZTÜRKLİRASI)
* Şartname eki Özel Şartlarda (olması durumunda) istenilen belgelerin verilmesi ve koşulların sağlanması, SELÇUKLUYHT 2023/1 ve SELÇUKLUYHT 2023/2 kayıt nolu ihaleler için şartname eki standart form taahhütname,

C) İsteklilerin Ortak Girişim Olması Halinde:

Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişi olma durumlarına göre her birinin Bu maddenin A ve B bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler ve Şartname eki örneğe uygun olarak hazırlanmış ve tescil edilmiş ortaklığa ait sözleşme.
A, B, C bentlerinde istenilen belgelerin tümünün aranan şartlara haiz olarak "ihale tarihinden önceki 3 ay içinde alınmış” asılları veya Noter tasdikli suretleri olması zorunludur.    
Taahhütname veren isteklilerden ihaleyi kazanan istekliden ilgili Kurumlardan, kaydı veya borcu olmadığına dair belge getirmesi istenecek olup TCDD tarafından belirtilen süre içerisinde bu belgeleri getirmeyen veya taahhüdünün geçerli olmadığı tespit edilen isteklinin geçici teminatı irat kaydedilecektir.
D) Teklif Mektubu, (kullanım şeklinin belirtilmesi gerekmektedir.)
(İstenilen belgelerin tümü son üç ay içinde alınmış asılları veya noter tasdikli suretleri olacaktır)

7- İhalelere katılmak isteyenler, katılmak istedikleri ihalenin dosyasını en geç ihale tarihi ve saatine kadar TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonuna teslim edeceklerdir. Her bir ihale ayrı ayrı olarak, ihale tarih ve saatinde TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyon Başkanlığınca TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Eğitim ve Toplantı Salonunda yapılacaktır.

8- Posta ile yapılan teklifler geçerli olup, gerek posta ile gerekse elden süresi içinde yapılmayan, ihalenin esasını değiştirecek nitelikte belgeleri eksik olan müracaatlar kabul edilmeyecektir.      

9- İhaleye katılan istekliler arasında en yüksek teklifi veren 1nci talipli ile sözleşme imzalanacak olup 1nci taliplinin sözleşme imzalamaması halinde geçici teminatı irat kaydedilecektir. İhale Komisyonunca uygun görülmesi halinde 2nci talipli ile sözleşme imzalanacak olup 2nci taliplinin de sözleşme imzalamaya gelmemesi halinde geçici teminatı irat kaydedilecektir. İhaleye tek katılımın olması halinde aynı şartlarla; PAZARLIK YÖNTEMİ uygulanacaktır.

10-  TCDD bu ihalede 2886 sayılı "Devlet İhale Kanunu” ve 4734 sayılı "Kamu İhale Kanunu”na tabi değildir. Bu nedenle de bu işi ihale edip etmemekte, kısmen ihale etmekte, dilediği istekliye ihale etmekte veya ihaleyi dilediği usulde yeniden yapmakta tamamen serbesttir. Teklif veren istekliler bu hususa itiraz etmeyeceklerini peşinen kabul ve taahhüt etmişlerdir.
 

 

  • #Konya #Konya ihale #YHT Garı #kamu ihaleleri #ilangov

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • S
    Sait
    315 gün önce

    Kapalı teklif sahtekarlıktır.Yani benim adamıma vereceğim demektir.Neden açık ve şeffaf değil.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • B
    Behzat
    315 gün önce

    Tüh kaçırdık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER