DOLAR
38,90
EURO
43,99
STERLİN
52,31
GRAM
4.194,15
ÇEYREK
6.893,90
YARIM ALTIN
13.778,81
CUMHURİYET ALTINI
27.429,60

Başkan Kavuş; “Meram’ın doğal kimliğine sahip çıkmaya da devam ediyoruz”

- Güncelleme Tarihi:

 Başkan Kavuş; “Meram’ın doğal kimliğine sahip çıkmaya da devam ediyoruz”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Hasanköy Caddesi’nde bulunan Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile müdürlüğe bağlı üretim alanlarında incelemelerde bulundu. Ziyaretinde tesis yetkililerinden bilgi alan Başkan Kavuş, belediyenin kendi üretimi olan ağaç ve bitkilerle ilçedeki yeşil dokuyu güçlendirdiklerini vurguladı.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Hasanköy Caddesi'nde bulunan Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile müdürlüğe bağlı üretim alanlarında incelemelerde bulundu. Başkan Kavuş ziyaretinde yapılan üretimler hakkında bilgi aldı, ekibiyle birlikte önümüzdeki sezon çalışma programını gözden geçirdi.   
 
BAŞKAN KAVUŞ; "MERAM'IN İKLİMİNE VE TOPRAĞINA UYGUN ÜRETİMLE MAKSİMUM VERİM ALIYORUZ” 
 
Başkan Kavuş, ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada park, bahçe ve koruluklara ekilen ağaçların büyük çoğunluğunu belediye bünyesinde ürettiklerini belirtti. Bu sayede hem doğaya daha uygun bitkiler yetiştirildiğini hem de ciddi bir maliyet avantajı sağlandığını ifade eden Başkan Kavuş, "Park, bahçe ve koruluklara diktiğimiz fidanların büyük çoğunluğu kendi üretimimiz. Bölgenin ve Meram'ın iklimine ve toprağına uygun üretimler yapılıyor.” diye konuştu.  
 
BAŞKAN KAVUŞ; "ÜRETİMİ KENDİMİZ YAPMAMIZ EKONOMİMİZE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR” 
 
Kendi fidanlarını üretmenin yalnızca maliyetleri düşürmekle kalmadığını belirten Başkan Kavuş, bunun aynı zamanda doğal kaynakların sürdürülebilirliğini de desteklediğini vurgulayarak "Kendimizin üretmesi  fidan maliyetlerimizi oldukça düşürüyor. Diktiğimiz ağaçların tutunma ve yaşama oranı da neredeyse yüzde yüz.” ifadelerini kullandı. Dikilecekleri yere göre fidanların çeşitlilik arz ettiğini hatırlatan Başkan Kavuş, doğru seçimin önemine vurgu yaparak, doğru tür seçiminin bitkilerin yaşama oranını artırdığını ve yüzde yüze yakın bir başarı elde ettiklerini sözlerine ekledi.
 
BAŞKAN KAVUŞ; "MERAM'IN DOĞAL KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKMAYA DA DEVAM EDİYORUZ” 
 
Meram'ın yeşil dokusuyla, havasıyla ve suyuyla Konya'nın fark oluşturan ilçesi olduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş, "Meram'ın doğasını korumak ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için bugüne kadar var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Yeşili, doğayı ve canlı hayatını merkeze alan bir anlayışla üretimimizi sürdürüyoruz. Belediyemizin üretim alanlarında yürütülen çalışmalar sayesinde bölge iklimine en uygun türleri yetiştiriyor, ihtiyaçlara göre özel tür seçimleri yapıyor ve şehir estetiğiyle uyumlu bir yeşil alan politikası izliyoruz. Tüm bunlarla sadece bugüne değil geleceğe de nefes olmak ve dünün değerlerini geleceğe en güzel şekilde miras bırakmak istiyoruz.” dedi.  
 
 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER