Bu hayvanın eti kışın kapış kapış tüketiliyor! Konya’da fiyatı 1000 TL’den satılıyor

 Bu hayvanın eti kışın kapış kapış tüketiliyor! Konya’da fiyatı 1000 TL’den satılıyor
Türkiye’de kaz yetiştiriciliğinde en önemli illerden birisi olan Konya’da kazın tane fiyatı belli oldu.

Kış aylarında en çok tüketilen hayvanlardan biri olan kazların tane fiyatı Konya'da belli oldu. Pazar yerlerinde yerini alan kazlar Konya'nın taşra mahallelerinde de uygun fiyat ile tüketiciye satılıyor. Doğal yollardan yetişen taşra mahallelerdeki kazların eti ise ayrı bir lezzetli oluyor.

Kuluçka döneminden önce satışı hızlandı

Kaz yetiştiriciliğinde söz sahibi olan Konya'da kazların kuluçka dönemine az kalmasından dolayı satışı hız kazandı. Muhacir pazarında kaz yetiştiricileri ve taşra mahallelerinde satılan kazlar tüketiciyle buluşuyor.

Eti ve tüyü para ediyor

Genellikle soğuk havada tüketilen kazların fiyatında bu yıl artış yaşandı. Eti ve tüyü para eden kazlar, bin bir emekle büyütülüyor ve yetiştiriliyor. Kesimi de bir o kadar zahmetli olan kazlar, önce kesiliyor daha sonra tek tek el ile tüyleri temizleniyor.

Kaz eti sağlıklı bir et türü

Tavuk etine göre daha yağlı ve kırmızı olan kaz eti, gerçek tadını alabilmesi için kazın kar yağdıktan sonra kesilmesi ve pişirilmesi gerektiğini kaz üreticileri ifade ediyor. Sağlıklı bir et türü olarak kabul edilen kaz eti, C, B, A, B1, B2, B3, B6, B12 vitamini, selenyum, çinko, bakır, fosfor, magnezyum, demir ve kalsiyum bakımından zengin olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Kazın fiyatı kaç TL?

Kış ayların vazgeçilmezi olan kazlar, pazarda tanesi 800- 1200 TL arasında satılıyor. Taşra mahallelerinde ise pazara göre kazların tane fiyatı daha uygun oluyor. Kilosuna göre fiyatı değişen kazlar, taşra mahallelerde 500 TL'den satışa başlıyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konyahaber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER