DOLAR
40,96
EURO
47,65
STERLİN
55,41
GRAM
4.408,46
ÇEYREK
7.231,44
YARIM ALTIN
14.469,99
CUMHURİYET ALTINI
28.798,65

Konya’da 2 önemli proje hayata geçiyor! Türkiye’de bir ilk olacak

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da 2 önemli proje hayata geçiyor! Türkiye’de bir ilk olacak

Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi ile Selçuklu Belediyesi Güzel Sanatlar Lisesi için proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Murat Güçlü, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı ve spor yöneticilerinin katıldığı toplantıda projelerin detayları paylaşıldı.

Sporcu Yetiştirme Merkezi Türkiye'de İlk Olacak

Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi'nin büyük kısmının tamamlandığını belirterek tesisin bu yıl içinde faaliyete geçmesini hedeflediklerini söyledi. Yaz okullarında 14 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Pekyatırmacı, merkezin tamamlanmasıyla kapasitenin iki katına çıkacağını vurguladı.

Olimpiyatlara sporcu yetiştirmeyi amaçlayan merkezin, çevre dostu tasarımıyla dikkat çekeceğini, kendi elektriğini GES yatırımıyla üreteceğini ve gri su sisteminden yararlanacağını belirtti. Ayrıca tesis alanının 40 bin metrekareden 100 bin metrekareye çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Güzel Sanatlar Lisesi Ekim'de Açılıyor

Diğer proje olan Selçuklu Belediyesi Güzel Sanatlar Lisesi'nin son rötuşlarının yapıldığını belirten Pekyatırmacı, okulun en geç Ekim ayında açılacağını söyledi. Kütüphane, müze ve çok amaçlı salonlarıyla dikkat çekecek olan okulun, öğrencilerin hem akademik hem de sanatsal gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade etti. Selçuklu Sanat Akademisi'nin marka haline geldiğini belirten Pekyatırmacı, lisenin tamamlanmasıyla akademinin salonlarının da kullanılabileceğini dile getirdi.

"Türkiye Yüzyılı Vizyonuna Katkı Sunacak”

Toplantıya katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, başarılı ülkelerin eğitim ve sporu birlikte yürüttüğünü belirterek, bu projelerin Türkiye'ye model olacağını söyledi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Murat Güçlü, tesislerin gençlerin başarısına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

AK Parti Selçuklu ilçe Başkanı Arif Bağcı ise projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hayata geçirildiğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Pekyatırmacı, beraberindeki heyetle birlikte basın toplantısının ardından basın mensuplarıyla birlikte tesiste incelemelerde bulundu.

(Cumali Özer)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER