DOLAR
39,49
EURO
45,37
STERLİN
53,53
GRAM
4.343,38
ÇEYREK
7.133,64
YARIM ALTIN
14.268,28
CUMHURİYET ALTINI
28.404,06

Konya’da gezintiye çıkan 3 kişi kilolarca topladı! Boyutları şaşırttı

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da gezintiye çıkan 3 kişi kilolarca topladı! Boyutları şaşırttı

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Belekler Mahallesi'nde doğada gezen üç kişi, beklemedikleri bir manzara ile karşılaştı.

Büyüklükleri şaşırttı!

Doğal ortamda yürüyüşe çıkan vatandaşlar,  kilolarca mantar topladı. Özellikle büyüklükleriyle dikkat çeken mantarların, neredeyse sini (büyük tepsi) büyüklüğünde olduğu belirtildi. Toplanan mantarların hem miktarı hem de boyutu görenleri şaşkına çevirdi.

Mantar sezonu devam ediyor!

Ilgın bölgesi, ilkbahar yağışlarının ardından mantar açısından verimli hale gelirken, doğa tutkunları ve mahalleliler bu dönemi fırsata çeviriyor. Mantarların lezzeti kadar toplanma serüveni de vatandaşlar için keyifli bir etkinliğe dönüşüyor.

Mantar toplarken dikkat!

Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında doğaseverler ve köylüler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak her mantar yenilebilir değil. Zehirli türlerle yenilebilir türlerin birbirine benzemesi, ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere yol açabiliyor. Uzmanlar, mantar toplarken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Bilinmeyen veya şüpheli türlerin kesinlikle tüketilmemesi, mantar konusunda deneyimli kişilerle toplanması ve şüpheli durumlarda mutlaka bir uzmana danışılması gerekiyor.

(Mustafa İlker Şen) 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER