DOLAR
38,54
EURO
43,66
STERLİN
51,45
GRAM
4.086,06
ÇEYREK
6.714,96
YARIM ALTIN
13.420,92
CUMHURİYET ALTINI
26.717,10

Konya’da İpek Böceği Yetiştiriciliği İçin Hazırlıklar Sürüyor!

 Konya’da İpek Böceği Yetiştiriciliği İçin Hazırlıklar Sürüyor!

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projeleri kapsamında, Meram ilçesi Yeşildere Mahallesi'nde İpek Böceği Yetiştiriciliği Projesi hızla devam ediyor.

Proje kapsamında bölge çiftçilerine ipek böceği beslemede kullanılan özel terekler teslim edildi. Ayrıca ipek böceğinin tek besin kaynağı olan dut ağaçlarında budama çalışmaları yapılarak sezon için hazırlıklar tamamlandı.

İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Kurt ve teknik ekip, saha ziyaretleri gerçekleştirerek çiftçilere besleme, bakım ve üretim süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER