Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında Ereğli ilçesinde düzenledikleri operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.
3 şahsın ev ve araçalrı arandı
Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışmalar sonucunda Namık Kemal Mahallesi'nde bazı kişilerin kaçak kazı yaptığı bilgisine ulaştı.
Belirlenen adreslere 05 Kasım 2025 tarihinde yapılan operasyonda, 3 şüphelinin evleri ve araçlarında arama gerçekleştirildi.
99 sikke ve çok sayıda malzeme ele geçirildi
Aramalarda, 99 adet muhtelif dönemlere ait sikke ve obje,
2 adet dedektör,
1 adet alan tarama yeraltı görüntüleme cihazı,
2 adet kazma ve
1 adet balyoz ele geçirildi.
Tarihi eser niteliği taşıyan malzemelere el konuldu.
Şüpheliler serbest bırakıldı
Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”