DOLAR
40,28
EURO
46,84
STERLİN
54,15
GRAM
4.337,14
ÇEYREK
7.131,03
YARIM ALTIN
14.263,05
CUMHURİYET ALTINI
28.393,66

Konya’da ruhsatsız tüfek ve parça operasyonu! Binlerce parça ele geçirildi

 Konya’da ruhsatsız tüfek ve parça operasyonu! Binlerce parça ele geçirildi

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Beyşehir ilçesinde iki ayrı operasyonda yüzlerce ruhsatsız tüfek ve tüfek parçası ele geçirildi.

289 Ruhsatsız tüfek ele geçirildi

11 Temmuz 2025 tarihinde Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir duyum üzerine üretim ve satış iznine uygun olmayan bir av bayisine operasyon düzenledi. Yapılan aramada, 289 adet farklı marka ve seri numaralarına sahip 12 kalibre yivsiz av tüfeği ele geçirildi. Şüpheli şahıs, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bir evde binlerce parça ve tüfek bulundu

14 Temmuz 2025'te ise aynı ilçede başka bir adrese düzenlenen operasyonda, bir şahsın kayınvalidesine ait ikametin bodrum katında saklanan tüfeklere ulaşıldı. Yapılan aramada; 33 adet marka ve seri numarası olmayan 12 kalibre yivsiz av tüfeği, 6 adet yarı mamul yivsiz av tüfeği ve 4.964 adet yivsiz av tüfeği parçası ele geçirildi.

Her iki olayda da ele geçirilen tüfek ve parçalara el konulurken, soruşturma başlatıldı.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER