Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Beyşehir ilçesinde iki ayrı operasyonda yüzlerce ruhsatsız tüfek ve tüfek parçası ele geçirildi.
289 Ruhsatsız tüfek ele geçirildi
11 Temmuz 2025 tarihinde Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir duyum üzerine üretim ve satış iznine uygun olmayan bir av bayisine operasyon düzenledi. Yapılan aramada, 289 adet farklı marka ve seri numaralarına sahip 12 kalibre yivsiz av tüfeği ele geçirildi. Şüpheli şahıs, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Bir evde binlerce parça ve tüfek bulundu
14 Temmuz 2025'te ise aynı ilçede başka bir adrese düzenlenen operasyonda, bir şahsın kayınvalidesine ait ikametin bodrum katında saklanan tüfeklere ulaşıldı. Yapılan aramada; 33 adet marka ve seri numarası olmayan 12 kalibre yivsiz av tüfeği, 6 adet yarı mamul yivsiz av tüfeği ve 4.964 adet yivsiz av tüfeği parçası ele geçirildi.
Her iki olayda da ele geçirilen tüfek ve parçalara el konulurken, soruşturma başlatıldı.
(Mustafa İlker Şen)