Konya kırmızı alarmda! O saat itibariyle kuvvetli yağış bekleniyor! Peş peşe uyarı yapılıyor: Sel, su baskını, yıldırım!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya kırmızı alarmda! O saat itibariyle kuvvetli yağış bekleniyor! Peş peşe uyarı yapılıyor: Sel, su baskını, yıldırım!
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya ve 31 ilçesi için güncel hava tahmin raporlarını paylaştı. Bir uyarı da AKOM ve Konya Valiliğinden geldi.. Buna göre Konya’da yağış var mı, Konya’da sağanak görülüyor mu? İşte Konya hava durumu

Konya ve ilçelerinde bugün itibariyle 2 Mayıs Perşembe gününe kadar gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmasında fayda var. Konya'ya ne zaman yağış bekliyor, Konya bugün, yarın ve 5 günlük hava durumu nasıl? İşte son dakika Konya hava durumu

Konya'yı yağışlı bir hava bekliyor! Günlerce sürecek: İşte 5 günlük hava  durumu

Konya'ya gök gürültülü sağanak geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.04.2024 Salı (yarın)  Konya'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²)  sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel  risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 2 Mayıs Perşembe gününe kadar Konya'nın 31 ilçesinde sağanak etkisini göstermeye devam edecek. 

Konya'ya bir uyarı da AKOM'dan geldi!

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından da Konya'ya kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.  29 Nisan (bugün) Konya'da saat 14.00 itibariyle kuvvetli yağış bekleniyor. Bu saat itibariyle seyahat planı olan vatandaşların hazırlıklı olmaları duyuruldu. 

AKOM paylaşımında;

"Konya genelinde saat 14.00'dan sonra kuvvetli yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.'' İfadelerini kullandı. 

Resim

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre; Konya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği aktarıldı.

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar...

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Konya Valiliğinden "dikkatli ve tedbirli olun" uyarısı

Konya Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.
Paylaşımda, Meteoroloji'nin " Konya'da kuvvetli yağış bekleniyor" başlıklı uyarı metnine de yer verildi.

Konya'da sıcaklık düşecek mi?

Konya'da beklenen yağışlarla beraber sıcaklık Mayıs ayının ilk günlerinde düşecek. Ancak Konya hava durumu raporuna baktığımızda 2-3 derece düşmesi beklenen sıcaklığın Mayıs'ın ikinci haftasına doğru artması tahmin ediliyor.   

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:

Bugün için Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 26°

Yarın için Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 23°

1 Mayıs 2024 Çarşamba Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 21°

2 Mayıs 2024 Perşembe Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 25°

3 Mayıs 2024 Cuma Konya hava durumu Bulutlu, sıcaklık 22°

Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:

Meteoroloji uyardı: Konya'da yağış bekleniyor

(Meltem Gürbüz)

 

  • #konya hava durumu #konya meteoroloji #hava durumu konya #konyada hava #meteoroloji konya hava #konya sağanak #konya yağış #sağanak konya #konyada hava nasıl #kuvvetli yağış #gök gürültülü yağış konya #Sel #su baskını #yıldırım

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER