Konya’nın tarlalarında didik didik onu arıyorlar! Tam bir baş belası

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın tarlalarında didik didik onu arıyorlar! Tam bir baş belası

Konya beklediği yağışlara geç de olsa kavuştu. Sararmaya yüz tutan buğday ve arpa tarlalarında ekili mahsul canlanmaya, boy atmaya başlayacak. 

Tarla fareleri ekili arazilere büyük hasar verdi ancak bugün için fare sorunu önemli ölçüde aşıldı. 

Tarlalarda onu arıyorlar!

Konya'nın uçsuz bucaksız tarlalarında şimdi başka bir çalışma var. Ekine büyük hasar veren süne zararlısı görülmeye başladı. 

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü saha ekipleri tarlalarda inceleme yaparak süneye karşı çalışma yapıyorlar. 

Tahılın baş düşmanı süne!

Tahılın baş düşmanı olarak isimlendirilen süne, yaklaşık 1 santimetre boyunda, toprak renginde, yassı vücutlu bir böcektir. Önemli salgınlara sebep olan, yumurtadan çıktıktan 1 ay sonra erişkinliğe ulaşan bu beter böcek için önemli ölçüde zirai ilaçlama yapılıyor. 

Süne mücadelesi başlayacak!

Süne yumurtaları ve larvalarını yiyen böcekler de laboravuar ortamında çoğaltılarak mücadele için tarlalara salınıyor. Kınalı keklik gibi birçok kuş türü de sünelerin çoğalmasını engelliyor. Başta buğday olmak üzere arpa, çavdar, tritikale, yulaf gibi tahılların başaklarında bulunan öz suyu emerek beslenen süne, etkili mücadele yapılmadığında tahıl gelişimini durdurarak hasat döneminde çiftçilerin büyük kayıplar yaşamasına yol açıyor.

  • #Konya #Konya haber #Konya tarım #Tarım Konya

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MB
    Mehmet Bostancı
    16 gün önce

    Fena çok fenadır. Ölüp bitmez. Kurtulması zor illet.uzak olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER