Geleneksel hale getirilen "Konya Tanıtım Günleri”, etkinliğine bu kez İstanbul Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı ev sahipliği yapacak. 23-26 Kasım'da gerçekleştirilecek buluşma için hazırlıklar tamamlandı.
Etkinlikte furun kebabı, etliekmek ve peynirli börek gibi Konya mutfağının dünyaca meşhur geleneksel lezzetleri de ziyaretçilerle buluşacak.
Konya Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Konya Tanıtım Günleri”, bu yıl Atatürk Havalimanı C Terminali'nde gerçekleştirilecek.
23-26 Kasım tarihlerindeki etkinlikte Konya'nın geleneksel yemekleri ve kültürel zenginlikleri tanıtılacak:
KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, tüm Konyalıları, İstanbul' da yaşayan ve kendini Konyalı hisseden herkesi ve yabancı turistleri "Konya Tanıtım Günleri' ne davet etti.
Dünyada bilinen ilk şehirleşmenin Konya sınırlarındaki Çatalhöyük'te başladığını hatırlatan Çelik, "Yani diyebiliriz ki aslında bugün dünya medeniyetinin oluşmasında Konya'nın da önemli bir yeri vardır. Biz başta Konyalılar olmak üzere İstanbul'da yaşayan herkesi medeniyetler beşiği, kadim başkentimiz Konya' mızı daha iyi tanıyabilmek için etkinliğimizi ziyaret etmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.
Dünyada türbesi yapılan tek aşçı Konya'da:
Çelik, Tanıtım Günleri'nde ziyaretçilere Mevlana başta olmak üzere Konya'nın tarihi ve turistik mekânları hakkında bilgiler verileceğini belirtti. Etkinlikte furun kebabı, etliekmek ve peynirli börek gibi Konya mutfağının dünyaca meşhur geleneksel lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturacaklarını söyleyen Çelik, şunları da kaydetti:
"Dünya'da türbesi olduğu bilinen tek aşçıbaşı olan ve aynı zamanda Mevlana Hazretlerinin aşçıbaşılığını da yapmış Ateşbâz-ı Velî'nin türbesi Konya'dadır. Bu, Konyalıların yemek kültürüne verdiği önemin en güzel kanıtıdır. Bugünkü Türkiye topraklarında kurulan ilk Müslüman Türk Devleti olan Anadolu Selçuklularının başkenti Konyamız, bin yıldır yaşatılan zengin bir mutfak mirasına sahiptir. Tanıtım Günleri'nde Konya' mızın turizm sektörüne de katkı sunacağımızı umuyoruz.”