Türkiye’de ölmeden önce görmeniz gereken 7 yer

- Güncelleme Tarihi:

 Türkiye’de ölmeden önce görmeniz gereken 7 yer
Doğal güzellikleri, tarihi dokuları ve tarihi yapılarıyla görenleri kendine hayran bırakan ilginç ve güzel yerleri keşfetmek için başka ülkelere gitmeye gerek yok. Birçoğu şehir merkezine oldukça yakın konumda olan bu eşsiz yerlere doğru yola koyulup, kalabalıktan uzak, huzurlu zamanlar geçirmek mümkün.

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili bereketli Anadolu toprakları tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan, kültürlerin buluşma noktası. Anadolu topraklarının bu denli göz önünde olmasında elverişli iklim koşulları ve doğal yapının da büyük önemi var.

Ülkemizin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda tarihi ve doğa harikası bulunuyor. Birçoğumuz bu güzelliklerin ne adını duyduk ne de yerlerini biliyoruz. Alternatif yerler keşfetmek isteyenlerin listesine giren, Türkiye'nin az bilinen tarihi ve doğa harikalarının her birinin kendine has özelliği ve hikayesi bulunuyor. 

İshak Paşa Sarayı

Doğubeyazıt'a 5 km uzaklıkta sarp kayaların üzerinde bulunuyor. Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimarisini özellikleri bir arada taşıyan sarayın tam 116 odası var. 

İshak Paşa Sarayı - Vikipedi

Sümela Manastırı Trabzon

Trabzon Maçka ilçe sınırları içerisinde bulunan Sümela Manastırı Anadolu'nun neredeyse 1600 yıllık bir kültür mirasıdır. Bir diğer adıyla Meryem Ana Kilisesi, Maçka ilçesi Altındere Köyü sınırlarında yer alıyor. Kiliseye ulaşım Trabzon şehir merkezinden özel turlarla olabileceği gibi özel aracınızla da kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Manastırın hemen altında Altındere Milli Parkı bulunuyor.

Sümela Manastırı sezona hızlı başladı

Ihlara Vadisi Aksaray

Türkiye'de yıl içerisinde en sık ziyaret edilen 10 ören yeri içerisinden birisi olan Ihlara Vadisi, Aksaray Güzelyurt ilçesine bağlıdır. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli kanyonları arasında gösterildiği bilinen Ihlara Vadisi'nde girişler sabah 8.30 ile başlıyor. Vadiye giriş ücreti ise 55 TL olmakla birlikte sesli rehberlik hizmeti alabilirsiniz. Vadi içerisinde bulunan 105 farklı kiliseden 14'ü ziyaretçilere açık. Hristiyanlık için çok önemli bir yeri olan ve merkez olarak bilinen bu vadi içerisinde, 14 kilometrelik yaşam alanına ev sahipliği yapıyor.

Dünyaca ünlü doğa harikası 'Ihlara Vadisi' cam terastan izlenecek

Divriği Ulu Camii Sivas

Sivas Divriği ilçesinde yer alan ve tarihi Hititler dönemine kadar dayanan bu cami 1228 ve 1229 yılları arasında yaptırılmıştır. Döneminin geleneksel taş işçiliği modellerine sahip olan ve günümüzde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yerini almış olan bu tarihi yapı, Türkiye'de yer alan en önemli mimari eserlerden birisidir. Yapı içerisinde bulunan tüm kapılar ve duvarlardaki işlemeler üç boyutlu ve birbirinden farklı geometrik figürler ile zenginleştirilmiş. Cami günümüzde Cumhurbaşkanlığı tarafından koruma altında olup sanat tarihçileri tarafından da "Divriği mucizesi” ya da "Anadolu'nun El Hamrası” şeklinde tanımlanmıştır.

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası - Divriği Ulu Cami nerede, kim yaptı, hangi  beyliğe aittir? - Mynet trend

Mardin taş evler

Dinlerin harmanlandığı bir şehridir Mardin.Özellikle taş evlerinin dikkat çektiği şehir, sizi görselliğiyle büyüleyecek.

Tarihi Mardin Taş Evleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Emlakjet Haberleri

Nemrut Dağı, Kahta, Adıyaman

Dünyanın sekizinci harikası Nemrut, Yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır.

Nemrut Dağı, üzerinde barındırdığı dev heykellerin ve anıt mezarın yanı sıra, dünyanın en muhteşem gün doğumu ve gün batımını seyredilebildiği yer olmasıyla da ilgi çekmektedir. Her yıl binlerce insan gün doğumu ve gün batımını seyretmek için Nemrut Dağına gelmektedir.

Nemrut Dağı Hakkında Keşfedilmesi Gereken 10 Bilgi - HIS Blog

Ballıca Mağarası, Tokat

Ziyarete açılan 8 salonu 680 m. uzunluğunda ve 95 m. yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri. Bu doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor.

Ballıca Mağarası'ndaki oluşumları izlemek, doğal bir müzeyi gezmek gibi. Yaşı yaklaşık 3.4 milyon yıl olarak tespit edilen Ballıca Mağarası, şimdiye kadar tespit edilen tüm mağara oluşumlarına sahip olmanın yanı sıra, özgün Soğan Sarkıtları ile de uluslararası önem taşıyor. Mağaranın ziyarete açılan bölümlerinde dolaşmak, her adımda hayrete düşüren, heyecan veren gizemli bir yolculuğa çıkmak gibi.

Tokat Ballıca Mağarası Dünya Mirası Geçici Listesi'nde - Seyahat Haberleri

Halfeti, Şanlıurfa

2002 yılı itibariyle Halfeti ilçesi, Birecik barajının su tutmasıyla, ilçenin 45' nün en verimli tarım alanları su altında kalmış ve tek geçim kaynağı çiftçilik, yok olmuştur. Bu nedenle halkın büyük bölümü göç etmek zorunda kalmıştır. Bölge coğrafi özelliklerinden dolayı (kaya ve bozkır ekosistemi) sanayileşmeye uygunda değildir. Barajın su tutmasıyla beraber, su dışında kalan Rum Mimarisi Taş Evlerin görünümü ile bir sahil kentine bürünen Halfeti, turizmcilerin ilgisini çekmeye başlamıştır.

Uyan Şanlıurfa Halfeti'yi Antepliler kapıyor - Şanlıurfa Turizm Haberleri

  • #Tarihi yerler #Gezilecek yerler #Tarihi mekanlar #Türkiye’de gezilecek yerler

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”