DOLAR
39,05
EURO
43,53
STERLİN
51,96
GRAM
4.113,27
ÇEYREK
6.759,35
YARIM ALTIN
13.509,70
CUMHURİYET ALTINI
26.893,84

Masterchef el yapımı su böreği ile mutfaklarınıza geliyor! Evde su böreği nasıl yapılır, Su böreğinin püf noktaları nelerdir?

- Güncelleme Tarihi:

 Masterchef el yapımı su böreği ile mutfaklarınıza geliyor! Evde su böreği nasıl yapılır, Su böreğinin püf noktaları nelerdir?
Masterchef su böreğinin tarifi sevenleri tarafından merak ediliyor. Su böreği el yapımı ve hazır yufka olarak hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılarak sofralarda yerini alıyor. El yapımı has tereyağı kullanılarak hazırlanan su börekleri Erzurum ilinde oldukça ilgi görmekte. Hemen hemen her bölgede sevilen su böreğinin masterchef tarifi merak ediliyor. Peki, Masterchef su böreği nasıl yapılır? Masterchef su böreğinin püf noktaları nelerdir? İşte haberin ayrıntıları…
Su böreği sofralarımızın vazgeçilmezidir. Haşlanmış üst üste yufka katmanları arasına peynir, kıyma, çökelek peyniri serpiştirip en üst katmanına ise yumurta sarısının sürülmesiyle hazır hale gelir. İşte Masterchef el açması su böreği nasıl yapılır? Masterchef el açması su böreğinin püf noktaları nelerdir?
 
Gerçek Su Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com
 
Masterchef el açması su böreği malzemeleri nelerdir?
 
Hamuru için;
 
- 4 su bardağı unu kaba ekleyin
 
- 3 adet yumurtayı kırın
 
- 1 çay bardağı su ilave edin
 
- 1 çay kaşığı tuz ekleyin
 
İç harcı için;
 
- İçine damak zevkinize göre istediğiniz malzemeyi ekleyin ( kıyma, peynir )
 
- Yarım demet maydanoz doğrayın
 
- 200 gr tereyağı ekleyin
 
Yufkaları haşlamak için;
 
- 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin
 
- 1 çay kaşığı tuzu ilave edin
 
- Sıcak ve Soğuk su 
 
Erzurum Civil Peynirli Su Böreği Tarifi
 
Masterchef su böreği nasıl yapılır?
 
- Öncelikle unu alıp yoğuracağınız kaba katın. 
 
- Kaba aldıktan sonra kabın ortasını yuvarlak bir şekilde açın.
 
- Kabın ortasına yumurta, tuz ve suyu ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat kadar bekletin.
 
- Bekleme esnasında tereyağını ocakta eritip ılımasını bekleyin. Yarım demet maydanozu ince ince doğrayıp, peyniri rendeleyin ve ikisini karıştırın 
 
- Daha sonra büyük bir tencerede suyu kaynatın ve içine ılık tereyağını ve tuzu ekleyin. Bir başka büyük tencereye de soğuk su ekleyin.
 
- Dinlenmiş hamurunuzu on bezeye ayırın. 30 cm fırın tepsisini tereyağı ile yağlamaya başlayın. 
 
- Bezelerin birini fırın tepsisinden biraz büyük olacak şekilde açıp, tepsinize yerleştirin. Daha sonra dört adet bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp kenara ayırın. 
 
- Yapılan yufkaları sıcak suya batırıp, 2-3 dakika duracak şekilde bandırıp çıkartın. Soğuk sudan çıkartıp temiz ve sade bir örtünün üzerine suyunu çektikten sonra tepsinize yerleştirin.
 
- Böreğin aralarını erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. 4 kat yufkanın üzerine dilim dilim yaptığınız maydanoz ve peynirleri serpiştirin. 
 
- Kalan hamurdan 4 tanesini aynı açı ile açıp tepsinize yerleştirin. Kalan son hamuru da en alttaki yaptığınız yufka gibi haşlamadan en üste yayın.
 
- Erittiğiniz ılık tereyağını en üste gezdirin. Ve böreğinizi ocağın üzerinde çevirerek çıtır çıtır pişmeye bırakın.
 
- Bir tarafını kızarttıktan sonra diğer kısmını da tepsiyi döndüre döndüre kızartmaya devam edin.
 
- Güzel bir sunum yapacak şekilde sofranıza koyun. Afiyet olsun :) :)
 
 
Börek - Su Böreği
 
Masterchef su böreğinin püf noktaları nelerdir?
 
Bildiğiniz üzere su böreği farklı çeşitlerde sofralarda yerini alıyor. Eğer su böreğinizi kıymalı hazırlıyorsanız kıymanızın kavrulmuş olmasına dikkat edin. Damak zevkiniz peynirli su böreğine daha yatkın ise peynir seçimini ise sert peynirden yana kullanabilirsiniz. 
 
Yaptığınız su böreğinin içerisinde bol miktarda yumurta olmasına dikkat edin. Geleneksel anne böreklerinde 2 yufkaya 1 yumurta olarak tarif edilir. Kullandığınız bol miktarda yumurta yufkanın daha dayanıklı, esnek ve düzgün olmasını sağlar. Bu yüzden yufka daha kolay ve zorlamadan açılır. 
 
Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise, hamurun haşlandığı suya bir miktar tuz eklenmesidir. Zira suyun içine tuz atmazsanız hamurunuz dağılacaktır. 
 
Son olarak ise; su böreği fırında pişirilmez. Ocağın üstünde kısık ateşle çevire çevire pişirilmesi gerekir. 
 
Şimdiden Afiyet olsun… 
 
(Aysu Rabia Tuncel)

Kaynak: Haber Merkezi

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER