Pankreas Nakli Ne Kadar Sürer?

 Pankreas Nakli Ne Kadar Sürer?
Pankreas Nakli Ne Kadar Sürer?

 

Pankreas nakli, hayatı tehdit eden tip 1 diyabet hastalığı gibi durumlarda kişilerin sağlığına kavuşmasında gerekli bir operasyondur. İnsülin üretimi yapan pankreas, nakil sonrasında vücutta çalışmaya başlamasıyla kan şekeri seviyeleri de normalleşir. Kişiler nakil ile şeker hastalığından kurtulmak normal bir yaşama başlangıç yapabilir. Ancak süreç basit olmadığı gibi nakil süreci duruma göre değişiklik gösterebilir. Tip 1 diyabet pankreas nakli pek çok detayın gözetildiği bir operasyondur.

Pankreas Nakli Süresi

Pankreas nakli operasyonu, genellikle 4 ila 6 saat arasında sürmektedir. Ancak bu süre, hastanın durumuna ve operasyonun karmaşıklığına göre değişir. Kişilerin ileri yaşı, kronik bir sorunu olup olmadığı operasyon süresini doğrudan etkiler. Operasyonun süresi ve nasıl ilerleyeceği nakli yapacak merkez ve hekimin deneyimiyle de yakından ilgilidir. Bu nedenle iyi bir merkezde nakil yapılması, nakil öncesi ve sonrasında hastaların daha kısa sürede iyileşmesini ve sağlığına kavuşarak merkezden memnun ayrılmasını sağlar.

Tip 1 Diyabet Pankreas Nakli

Tip 1 diyabet, pankreasın yeterli insülin üretememesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. tip 1 diyabet pankreas nakiliyle hastalar için insülin enjeksiyonlarına olan bağımlılık sonlandırılırken şeker hastalığından kurtulmayı sağlar. Kişilerin yaşam kalitesi bu operasyonlar sonrasında yükseltilir. Tip 1 diyabet pankreas nakli süreci, donör organın bulunmasından, cerrahi işlemin tamamlanmasına ve sonrasındaki iyileşme dönemine kadar uzanan karmaşık bir dizi adımdan oluşmaktadır.  Eğer tip 1 diyabet pankreas nakli ile sağlıklı bir yaşama merhaba demek istiyorsanız bu alanda uzmanlık kazanan bir sağlık merkezini tercih etmeniz gerekir.

Türkiye'nin Nakil ve Sağlık Merkezi

Türkiye'de farklı organ nakilleri ve tıbbi birimleri ile hizmet veren Gaziosmanpaşa Hastanesi, tip 1 diyabet pankreas naklinde de öne çıkmaktadır. Pankreas naklinde alanında uzman hekim ve personellerle hizmet verilen merkezde tüm tıbbi imkanlar bulunduğundan dolayı farklı birimlerden destek ihtiyacı olduğunda da tamamlayıcı sağlık hizmetleriyle tek bir merkezde tüm işlemler yapılabilir. Pankreas nakli ile ilgili daha fazla bilgi almak için sağlık merkezinin web sitesini inceleyebilir, hizmet veren bu alandaki uzman hekimlerin kimler olduğunu öğrenebilir ve dilediğiniz zaman randevu alabilirsiniz.

 

Kaynak: Bülten

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER