Dizlerinizdeki ağrı tamamen kesilecek! Bamya Tohumu ne işe yarar?

 Dizlerinizdeki ağrı tamamen kesilecek! Bamya Tohumu ne işe yarar?
Bamyanın sebzesi kadar tohumu da oldukça faydalıdır. Bamya tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde diz ve eklem ağrılarınız tamamen kesilecek! Peki, bamya tohumu ne işe yarar, bamya tohumunun faydaları nelerdir? İşte dizlerinizin ağrısını yok edecek bamya tohumu kürü…
 
Bamya günlük hayatta çok sık tükettiğimiz bir besindir. Faydaları saymakla bitmeyen bamyanın tohumunda da bin bir çeşit fayda olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle diz ve eklem ağrılarına son vermek istiyorsanız, bu kürü mutlaka deneyin…
 
 
BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?
 
- Bamya tohumu kan şekerinin düzenlenmesine yardım eder.
 
- Bamya tohumu şeker hastalığına yakalanma riskini en aza indirir.
 
- Bamya tohumu kolesterolü düşürür.
 
- Bamya tohumu bağışıklık sistemini güçlendirir.
 
- Bamya tohumu üst solunum yolları hastalıkları olan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer.
 
- Bamya tohumu kanser türüne karşı kalkan görevi görür.
 
- Bamya tohumu vücutta tümör oluşumunu engeller.
 
- Bamya tohumu karaciğer sağlığını korur.
 
- Bamya tohumu sindirim sistemini düzene sokar.
 
- Bamya tohumu vücutta şişlik ve ödeme iyi gelir.
 
- Bamya tohumu hafızayı güçlendirir.
 
- Bamya tohumu astım ve bronşit belirtilerini azaltır.
 
- Bamya tohumu beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
 
 
BAMYA TOHUMU DİZE NASIL FAYDA SAĞLAR?
 
Bamya tohumunun içerisinde K vitamini bulunur. Bu K vitamini ise kemikleri güçlendirir. Bu sayede vücudunuzda meydana gelen çatlak, kırık, kemik erimesi, eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların iyileşmesine destek sunar. 
 
Özellikle yaşlı bireylerin dizlerinde görülen sıvı kaybı, diz ağrısı, diz kireçlenmesi gibi rahatsızlıkları bamya tohumu ile yatıştırabilirsiniz.
 
 
DİZ AĞRISI İÇİN BAMYA TOHUMU KÜRÜ HAZIRLANIŞI
 
İlk olarak 11 tane bamya tohumunu iyice öğütün. Daha sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı bal ile iyice karıştırın. 
 
Macun kıvamına gelen bu karışımı her sabah aç karnına 1 çay kaşığı kadar tüketin.
 
Kahvaltıdan yarım saat kadar tüketmeye özen gösterin. (Bal ve zeytinyağı hakiki olsun)
 
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #bamya #bamya tohumu #bamya tohumu kürü #diz ağrısı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • ES
    Emine sultan
    11 gün önce

    Bozkır hocaköy tarlasında çok fazla var

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER