Kahve telvesini sakın çöpe atmayın! Bir çok faydası bulunmakta

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Kahve telvesini sakın çöpe atmayın! Bir çok faydası bulunmakta
Kahve telvesini çöpe atmayın. Bakın kahve telvesiyle neler yapılabiliyor.

Kahve telvesi, kahve demlendikten sonra geriye kalan artık malzemedir. Ancak atmadan önce, bu değerli maddenin birçok farklı amaç için kullanılabileceğini bilmek önemlidir. Eski insanlar, atık maddeleri çöpe atmak yerine yeniden kullanmayı tercih ederek israfı önler ve doğal kaynakları korurlardı.

 1. Kahve Telvesi Peelingi

Kahve telvesi, cildi nazikçe temizleyen ve ölü derilerden arındıran harika bir peeling malzemesidir. Doğal yapısıyla cildi nazikçe temizler ve kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

2. Doğal Bir Hava Temizleyicidir

Kahve telvesi, kötü kokuları emebilen etkili bir doğal malzemedir. Buzdolabı, ayakkabı dolabı veya lavabodaki istenmeyen kokuları absorbe etmek için mükemmel bir çözümdür.

3. Bitkileri Besler

Bahçenizde veya saksıdaki bitkilerinizin sağlığı için kahve telvesini toprağa karıştırabilirsiniz. Asidik yapısı sayesinde bazı bitkiler için ideal bir toprak düzenleyicisi olarak işlev görür ve bitkilerinizin beslenmesine yardımcı olur.

4. İnatçı Yağlar İçin Doğal Yağ Çözücüdür

Kahve telvesi, yağlı yüzeyleri temizlemek için etkili bir doğal çözücüdür. Mutfak tezgahları veya ocak üzerindeki yağ lekelerini gidermede kullanılabilir ve doğal bir temizlik sağlar.

5. Evden Karıncaları Uzak Tutar

Kahve telvesi, özellikle karıncaların evinize girmesini engellemek için etkili bir doğal kovucudur. Karıncalar, kahve telvesinin yaydığı kokuyu sevmezler ve bu nedenle kahve telvesinin bulunduğu bölgelerden uzak dururlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER