Tarhana çorbası Anadolu ve Avrupa yakasının en doyurucu, tok tutan ve en şifalı çorbasıdır. Yapımı oldukça basit ve kolay olan bu çorba kış aylarının vazgeçilmez çorbası olmuştur.

Köy usulü Tarhana Çorbası Malzemeleri nelerdir?
- 3 büyük yemek kaşığı un tarhanası( Marketlerde bulunur)
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe göre fazlalaştırabilir)
- Kokulu olması için 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 su bardağı su
- Baharatlar(Karabiber, Kırmızı pul biber, Tuz)

Köy usulü Tarhana Çorbasının hazırlanışı
- Bir büyük tencereye sıvı yağı döküp iyice ısıtın
- Daha sonra salça ilave edip kavurmaya başlayın, salça kokusu burnunuza gelene kadar kavurmaya devam edin
- Salçayı kavurduktan sonra tarhanayı ekleyin, eklediğiniz tarhanayı da aynı şekilde kavurun.
- Su ilave edip karıştırın
- İyice kaynamaya başladıktan sonra altını kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirin.
- Baharatları ilave edin.
- Baharatları ilave ettikten sonra 5 dakika daha kısık ateşle pişirin.
- Pişen çorbanızı ocaktan alın ve karıştırıcı yardımıyla çorbanızı çekin.
- Kıvamını kontrol ettikten sonra beklemeye alın.
- Şimdiden afiyet olsun : ) )

Köy usulü Tarhana Çorbasının püf noktaları nelerdir?
- Tarhana çorbasının tadını daha güzel yapmak için tereyağı kullanın.
- Çocuklar ve bebeklerin gelişimi için tarhana çorbası faydalı olacaktır. Bunun için çorbanın içerisine şehriye ve bulgur katıldığında bebeğin gelişimini destekler.
- Çorbayı misafirlerinize servis etmeden önce hoş bir koku vermesi için nane kullanın.
