Erkeklere özel tarif! Yemek yapmayı bilmeyen biri bile yapabiliyor: Sahanda yumurta nasıl yapılır?

- Güncelleme Tarihi:

 Erkeklere özel tarif! Yemek yapmayı bilmeyen biri bile yapabiliyor: Sahanda yumurta nasıl yapılır?
Mutfakta en sık rastlanılan ve kullanılan malzemelerden biri olan Yumurta, pastadan, sıcak mutfağa her alanda kullanılan geniş bir yelpazeye sahip. Aşçılıkla alakası olmayanların bile kolaylıkla yapabileceği sahanda yumurta tarifini sizlere aktaracağız. Peki, sahanda yumurta nasıl yapılır, sahanda yumurta tarifi nedir?

Mutfakta en çok kullanılan besin kaynaklarından biri olan yumurta, yemek pişirmeyle alakası olmayan her insanın kurtarıcısıdır. Hazırlanması basit ve kolay olan sahanda yumurta, az bir malzeme kullanılarak çok basit bir şekilde yapılıyor.

3 Malzeme gerekli sadece  

Az bir malzemenin kullanıldığı sahanda yumurta yapımı için, gerekli olan malzemeler; tereyağı, tuz, yumurta ve baharat sevenler için tercihe göre farklılık gösteren kırmızıbiber, karabiber ve benzeri ürünler olması yeterli oluyor.

3 dakikada sahanda yumurta pişirmenin tarifi

Tavada göz yumurta ya da halk arasında adı sahanda yumurta olarak geçen, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi…  Hemen hemen herkesin bildiği, sık sık yaptığı bu tarifte,1 kişi için 3 dakikada hazırlanan ve 3 dakikada pişirilen sahanda yumurtanın işte püf noktaları.

Sahanda Yumurta Tarifi İçin gerekli Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam tuz

2 adet yumurta

Tercihe göre Üzeri İçin:

1 tutam pul biber

Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

Sahanı ocağa koyun ve birkaç dakika ısıttıktan sonra sahana tereyağını ekleyin.

Tereyağı eridikten sonra yumurtaları ekleyebilirsiniz.

Yumurtayı kırdıktan sonra sarısının dağılmaması için yavaşça tuz ekleyin ve yumurtaları pişirmeye bırakın. Daha pişmiş tercih ederseniz bu aşamada üzerine kapak kapatarak da pişirebilirsiniz.

Tercihe göre üzerine son aşamada pul biber ya da sevdiğiniz baharatları serpebilirsiniz.

Şimdiden Afiyet olsun!

(Sibel Elmas)

  • #Yumurta nasıl pişirilir #sahanda yumurta nasıl pişirilir #en kolay yumurta nasıl pişirilir #basit şekilde yumurta nasıl pişirlir #yumurta nasıl kırılır

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER