Konyalılar için vazgeçilmez bir lezzet: Düğün ve davet yemeklerinde yerini alıyor! Yemeğin Konya usulü tarifi haberin içinde

- Güncelleme Tarihi:

 Konyalılar için vazgeçilmez bir lezzet: Düğün ve davet yemeklerinde yerini alıyor! Yemeğin Konya usulü tarifi haberin içinde
Konya’da klasik menülerde ara yemeği olarak büyük önem arz eden bamya çorbası, Konyalılar için vazgeçilmez bir lezzettir. Düğün ve davet yemeklerinde yerini alan bamya çorbası, kurutulmuş çiçek bamyalar ve kuşbaşı et ile hazırlanır. Peki, Konya usulü bamya çorbası nasıl yapılır?

Konya'da düğün yemeklerinde bile görebileceğiniz bamya çorbası, lezzetiyle herkesi kendine hayran bıraktırıyor. Kimsenin hayır diyemeyeceği enfes bir lezzet olan bamya çorbası, tadı damaklarda kalıyor.

Konya'nın vazgeçilmez lezzeti: Bamya çorbası

Yapımı ve sunumu kolay olan bamya çorbası bol etli bir yemek türüdür.  Konya'nın en sevilen ve en bilinen yemeklerinden biri olan etli bamya çorbası, ipe dizilerek kurutulmuş çiçek bamyaları ve küçük kuşbaşı doğranmış dana eti ile lezzetine lezzet katıyor.

Konya usulü bamya çorbası malzemeleri

Bamyaları haşlamak için 3 su bardağı su,

Yarım su bardağı kuru çiçek bamya,

Yarım limon (dilimlenmiş),

Yarım su bardağı kuyruk yağı (bamyaların büyüklüğünde doğranmış),

1 su bardağı koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış),

1 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı),

2 soğan (çok ince kıyılmış),

1 yemek kaşığı domates salçası (mevsim yaz ise ve istenirse 3 kırmızı domates),

5 su bardağı et suyu veya su, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı limon suyu.

 Konya usulü bamya nasıl yapılır?

Bamyaların tüylerini dökmek için kalburda veya bez arasında yıkanır. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşlanır, ipleri çıkarılan bamyalar, tencereye et ve kuyruk yağı konularak kapağı kapatılır.

Et bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavurulan bamyalar, sadeyağı ve soğanları ilave edilir, soğanlar sararıncaya kadar kavurulur. Salça (yazsa ince doğranmış domatesleri) koyulur, çevirilir.

Suyu ilave edilir, kapak örtülür, etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynatılır, bu arada tuzu atılır. Suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamlanır. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyunu ilave edilir, kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al, bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişirilir.

(Sibel Elmas)

  • #Konya #Konya haber #Yemek tarifi #Konya usulü bamya çorbası #Bamya çorbası tarifi #Konya usulü bamya çorbası tarifi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER