E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da pancar üreticileri dikkat! Sulamayı yanlış yapıyor olabilirsiniz

17 Temmuz 2025 Perşembe 10:28

Konya'nın Ilgın ilçesi Yorazlar Mahallesi'nde pancar üretimi yapılan arazilerde teknik kontroller gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde, üreticilerin öğle saatlerinde gerçekleştirdiği sulamanın yanlış olduğu tespit edildi.

Uzman ekipler tarafından çiftçilere doğru sulama zamanı, sezon boyunca gerekli sulama suyu miktarı, bitkinin kritik dönemleri, toprak analizinin önemi ve analiz sonuçlarına göre yapılması gereken gübreleme hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca pancar bitkilerinde görülen iç çürüklüklerin, genellikle aşırı sulamadan kaynaklandığı vurgulandı. Bu tür sorunların önüne geçmek amacıyla kullanılabilecek besin elementleri çiftçilere aktarıldı.

Tonaj ve şeker oranını artırmak adına sezon başından hasada kadar uygulanması gereken gübreleme programı hazırlanarak üreticilerle paylaşıldı. Yapılan bu bilgilendirme ile daha verimli ve kaliteli pancar üretiminin hedeflendiği belirtildi.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER