E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın meşhur çarşısına ayar verilecek! Yeni proje hazırlanıyor

25 Nisan 2024 Perşembe 11:31

Konya'nın en meşhur çarşısı olan ve Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı için yeni bir çalışma başlatılıyor.

Kadınlar pazarında yeni çalışma

Çarşıdaki hijyen sorunu, açık et, tavuk ve peynir satışı ile ilgili gelen ihbarın yoğunlaşması üzerine Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni bir çalışma yapacağını duyurdu.

Uzmanlar masaya oturdu

Denetim ve ceza mekanizması, Kadınlar Pazarından gelen şikâyet ve ihbarları azaltmadı. Kalıcı çözüm için uzmanlar masaya oturdu.

Gıda denetiminde Konya 2. sırada yer alıyor

Gıda denetiminde İstanbul'un ardından en çok denetim yapılan ve en çok ceza yazılan 2. şehrin Konya olduğunu vurgulayan Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu, "Denetim ya da ceza bazı üretici ve esnafı durdurmuyor. Kazanç, cezayı karşıladığı için ceza çözüm değil. İş yeri kapatma yetkimiz yok, ceza uygulayıp savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Kadınlar Pazarı bizim kanayan yaramız ve burada kesin çözüm için çalışıyoruz. Kısa bir süre içinde bunu başaracağız'' ifadelerini kullandı.

"Belediye ile birlikte yapacağız''

Kadınlar Pazarı ile ilgili daha önce iki kez proje geliştirdiklerini belirten Sobayoğlu,  "Pandemi dönemine kadar her şey yolunda gitti. Peynirler dolaba girdi güzel çalışmalar yapıldı ama şimdi daha büyük bir çalışmaya ihtiyaç duyuluyor. Bu yeni projeye belediye de destek veriyor, belediye ile birlikte yapacağız'' dedi.

"işimiz gücümüz saha"

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen de yaptığı açıklamada "Konya'da saha çalışmaları çok güzel işliyor. Denetimlerimize hiç ara vermiyoruz. Her firmayı yılda 2 kez denetleyecek gücümüz var. Rutin denetimlerin yanı sıra 174 ALO Gıda hattına gelen ihbarların tamamını değerlendiriyoruz. En güçlü denetçimiz vatandaşımızdır. Altıkları ürünü dikkatli seçsinler ve bir olumsuzlukla karşılaştıklarında mutlaka ihbar etsinler” dedi.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER