Ekipler gece denetime çıktı! Ne var ne yok el kondu! 15 Haziran’a kadar yasak

 Ekipler gece denetime çıktı! Ne var ne yok el kondu! 15 Haziran’a kadar yasak

15 Haziran'a kadar devam edecek yasak kapsamında ekipler denetimlere devam ediyor. 

Balık popülasyonunu dengede tutmak için başlatılan su ürünleri av yasağı kapsamında baraj ve göllerde sıkı denetimler yapılıyor.

Kuş uçurtulmuyor! 

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü de havadan, karadan ve sudan kontrol altında tutuluyor. Denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra jandarma ekipleri de destek veriyor. 

Bayram ya da hafta sonu denetim yapılmayacağını düşünen kaçak avcılar yanıldı çünkü Tarım ve Orman Beyşehir ilçe Müdürlüğü ekipleri mesaideydi… 

Teknelerin suya açılması yasak! 

Gece yapılan denetimde 90 günlük av yasağı boyunca göle açılmaları yasak olan balıkçı tekneleri tek tek kontrol edildi.

Tarım ve Orman Beyşehir ilçe Müdürü Hüseyin Özver'in de katıldığı gece denetiminde içinde av malzemesi olan tekneler belirlenerek bulundurulması yasak olan av malzemelerinin tamamına el konuldu. 

Kurallara uymayan tekne sahiplerine de ceza yazıldı.

15 Mart'ta başlayan su ürünleri av yasağı 15 Haziran 2024'e kadar devam edecek. 90 günlük süreç boyunca balıkçı teknelerinin göle açılması, göl yakınında ve adalarda av malzemelerinin bulundurulması yasak!

(Selman Kaya)

  • #Balık popülasyonu #beyşehir #denetim #su ürünleri av yasağı #su ürünleri #av yasağı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER