Hem Aksaray’da hem Çorum’da var! İstanbul’daki çok daha meşhur

 Hem Aksaray’da hem Çorum’da var! İstanbul’daki çok daha meşhur
1923’te Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye haritasındaki değişim hızlandı. Hem yerleşim yerlerinin isimleri hem de mülki sınırlar sık sık değişti.

Haritada 81 şehir, 922 ilçe var. Türkiye'de aynı ismi taşıyan şehir yok ancak aynı ismi paylaşan çok sayıda ilçe var.

İç Anadolu bölgesinde yer alan 2 şehrin ilçeleri aynı ismi taşıyor. Hem Aksaray ve hem de Çorum'un Ortaköy isimli bir ilçesi var.

Aksaray Ortaköy:

725 kilometrekare alana kurulu Aksaray'ın Ortaköy ilçesi 30 bini aşan nüfusuyla dikkat çekiyor. 1957'de ilçe olarak Niğde'ye bağlanan Ortaköy,  1989 yılında il statüsü kazanan Aksaray'a bağlandı. Ortaköy ilçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Sarıkaraman köyündeki bir tepede Yunus Emre'nin türbesi bulunuyor. Türbenin bulunduğu bölgeye halk arasında Ziyaret Tepesi deniyor.

Çorum Ortaköy:

Çorum merkeze 53 kilometre mesafede kurulan Ortaköy, şehrin en güzel ilçelerinden biridir.  İncesu Kanyonu, Karlıca Yaylası, Aşdağul Mağarası ve Hitit uygarlığının izlerini taşıyan Şapinuva ören yeri en çok ziyaretçi çeken yerlerdir. 238 kilometrekare alana kurulan Çorum Ortaköy'ün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmiyor.

İstanbul'daki semt daha meşhur!

Aksaray ve Çorum'un ilçeleri ile aynı ismi taşıyan İstanbul'daki Ortaköy semti çok daha meşhur. Beşiktaş ilçesine bağlı Boğaza nazır bir mahalle olan Ortaköy, İstanbul siluetinin önemli bir parçasıdır. Semtin sembolü de Ortaköy Camisidir.  

(Mustafa İlker Şen)

 

 

 

  • #İstanbul #Çorum #Aksaray #İstanbul ilçeleri #Aksaray ilçeleri #Çorum ilçeleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • A
    Alisakin68
    102 gün önce

    Doğrumla ortaköy ve çevresinin ortak çok isimli bezer köylerde var alaca boğazköy vb.corum boğazköy eti medeniyetinin başkenti.bizim bogazkoyde şimdiki yerine taşınana kadar 4 kez yer degistirmis

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER