E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Böyle görünüyorsa sakın yemeyin! Resmen ölüm tehlikesi..

28 Ocak 2024 Pazar 11:45
Tatlıların üzerindeki yanık görüntü kimileri için lezzet ibaresi olsa da, gerçekler öyle değil. Uzmanlar, pürmüz ile yanık hale getirilen tatlıların zehir saçtığına dikkat çekiyor.

Kızarmış bir sütlaç veya yanık bir creme brulee...

Hayır diyemeyeceğiniz lezzetler olabilir ancak demelisiniz.

Bu tatlılar ve çok daha fazlasında yanık bir görüntü oluşturulabilmesi için pürmüz kullanılıyor.

Alev tabancası olarak da bilinen pürmüz, bakın nelere davetiye çıkarıyor...

Akrolein tehlikesi

Pürmüzün tatlılarda kullanılırken karamelizasyon elde edildiği sırada akrolein maddesini ortaya çıkarması sağlığa zarar veriyor.

Pürmüzün verdiği ısı gıdayla temas ettiğinde tahriş edici olan akrolein maddesi ortaya çıkıyor.

Ağızda ve boğazda yaralara yol açtığı ortaya çıkan pürmüzün ölüme kadar götürebileceği uzmanlar tarafından açıklandı.

DİĞER HABERLER