DOLAR
46,040 TL
EURO
53,532 TL
STERLİN
62,039 TL
GRAM
6.743 TL
ÇEYREK
11.054 TL
YARIM
22.055 TL
CUMHURİYET
43.717 TL

Pazarcık’ta toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılıyor

- Güncelleme Tarihi:

  Pazarcık’ta  toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Pazarcık ilçesindeki afetzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, Pazarcık girişinde Acil ve Ayni Yardım Deposu oluşturuldu. Burada toplanan yardım malzemeleri, görevlilerce tasnif edildikten sonra depremzedelere ulaştırılıyor.İlçe genelinde kurulan 6 sosyal refah marketi ve 26 aşevi de depremzedelere hizmet veriyor. Pazarcık Acil ve Ayni Yardım Depo Sorumlusu olarak görev yapan Kırıkkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Talha Biçer,  8 bin metrekareden oluşan depoda gönüllü işçilerin yanı sıra kamu kurumlarından 150 kişilik ekiple yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi.


942 tır yardım malzemesi geldi

İlçeye hayırseverler tarafından gönderilen yardım malzemelerini, kurdukları tek depoda tasnif ettiklerini ve afetzedelere ulaştırdıklarını belirten Biçer, şöyle konuştu: "Türkiye'nin birçok şehrinden 942 tır yardım malzemesi Pazarcık ilçesine geldi. 6 sosyal market ve 14 çadır alanında bu malzemelerin dağıtımını yapıyoruz. Günlük ihtiyaçlar doğrultusunda buradan malzemeleri gönderiyoruz. Depomuzda 78 bin parça malzeme toplandı ve bunun 55 binini tasnif ederek afetzedelere ulaştırdık. Bunlar içerisinde günlük ihtiyaçlarda kullanılan su, kuru gıda, yakacak, tüp, kıyafet, ayakkabı bulunuyor. Çadır kentlerde ve evlerde kalan ailelerin listesi var. Bu doğrultuda ayrıca gıda paketini, tüpünü, odununu buradan ulaştırıyoruz."


Tük Kızılay ve aşevlerine de günlük malzeme temininde bulunduklarını aktaran Biçer, sosyal marketlerden alışveriş yapan kişilerin sisteme kaydedildiğini ve bir sonraki alışverişlerini ancak bir hafta sonra yapabildiğini dile getirdi.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER