DOLAR
41,56
EURO
49,05
STERLİN
56,31
GRAM
5.176,09
ÇEYREK
8.509,71
YARIM ALTIN
16.982,42
CUMHURİYET ALTINI
33.800,53

Yanan alanlar 2 milyon 556 bin fidanla yeşillendirilecek

 Yanan alanlar 2 milyon 556 bin fidanla yeşillendirilecek
Denizli’nin Pamukkale ve Buldan ilçelerinde bu yıl çıkan orman yangınlarında zarar gören toplam 1825 hektarlık alana 2 milyon 556 bin 674 fidan dikilecek.

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, kurumda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl meydana gelen 82 orman yangınında 4 bin 108 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Bu yangınların sadece 3 tanesinin büyük ölçekte olduğunu, diğerlerinin ise küçük alanlarda etkili olduğunu belirten Köle, Cankurtaran ve Buldan yangınları ile diğer yerlerde çıkan orman yangınlarında zarar gören alanların ağaçlandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Pamukkale ilçesinde 24 Ağustos'ta başlayan ve yoğun rüzgar nedeniyle bir gün sonra söndürülen yangında zarar gören 357 hektarlık alanda hasar tespit çalışmalarının tamamladığını ifade eden Köle, buraya 621 bin 689 fidanın dikileceğini aktardı.

"Yangında 25 helikopter 328 saat uçuş yaptı"

Köle, Aydın'ın Buharkent ilçesi Kızıldere Mahallesi'nde 29 Ağustos'ta çıkarak Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Çatak Mahallesi, Gölbaşı ve Bölmekaya mahallelerinde etkili olan yangının 5 gün sonra söndürüldüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yangında 25 helikopter 328 saat uçuş yaptı. 1336 sorti yaparak 4 bin 293 ton suyu yanan alana boşalttı. 912 yangın işçimiz tırmıkla 16 kilometre şerit açtı. 12 iş makinemiz 25 kilometre yol açarak ekiplerin rahat ilerlemesini sağladı. Bu sayede bu yangın daha fazla büyümeden bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Burada zarar gören 1468 hektarlık alana 1 milyon 934 bin 985 fidan dikerek yeniden alanın yeşermesini sağlayacağız. Bunun için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Belirlenen zamanlarda fidanları toprakla buluşturacağız."

Kaynak: AA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER