Genellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen menengiç, Hursunlu'nun dağlık alanlarında doğal olarak bulunuyor.
Dağlardan toplanıyor: Kahvesi çok seviliyor
Menengiç, yağlı ve aromatik meyveleriyle biliniyor. Sonbaharın gelişiyle birlikte bölgede doğadan toplanan bu meyveler, kahve yapımında kullanılırken aynı zamanda çeşitli doğal yağların üretiminde de değerlendiriliyor. Hursunlu dağlarındaki menengiçler, doğallığı ve zengin aromasıyla dikkat çekiyor.
Menengiç toplama sezonu başladı
Vatandaşlar hafta sonunu fırsat bilerek Hursunlu dağlarında menengiç topladı. Doğadan elde edilen bu ürünün ekonomik ve kültürel değeri bölge halkı tarafından bilinmekte ve menengiç hasadı her yıl büyük ilgi görüyor.
İşte Menengiçin faydaları
Astım, öksürük ya da üst solunum yoluna faydalı olan bu bitki direk iyileştirici özelliği ile dikkat çekiyor. Göğsü yumuşatarak solunumu kolaylaştıran bu minik meyve mide ağrılarına iyi gelir. Menengiç böbrek taşı düşürmeye de yardımcı oluyor.
Peki Menengiç Kahvesi nasıl yapılır?
Bir cezvenin içerisine 2 tatlı kaşığı menengiç kahvesini koyun. Damak tadınıza göre bir miktarda şeker ekleyin ve bir fincan suyu veya süt ile karıştırarak orta ateşte pişirin. Kahve hafif kabarmaya başlayınca kaynamadan ocaktan alın ve için. Afiyet olsun
Kaynak: Haber Merkezi