DOLAR
41,49
EURO
48,64
STERLİN
55,96
GRAM
5.033,29
ÇEYREK
8.276,94
YARIM ALTIN
16.516,87
CUMHURİYET ALTINI
32.873,69

Bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdılar

 Bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdılar
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali’nde 100 şef 25 metrekarelik dev krom tavada bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdılar.

Gastronomi dünyasının merakla beklediği 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali, bu yıl tarihi bir ana sahne oldu. Festivalin en görkemli etkinliği olan Guinness Dünya Rekoru denemesi, binlerce katılımcının heyecanlı bakışları arasında gerçekleşti.

Rekor için özel olarak tasarlanan 25 metrekarelik dev krom tava, festival alanına kuruldu. Tava başına geçen 30 usta şef, Afyonkarahisar'ın coğrafi işaretli lezzeti olan 1 ton sucuk ve 15 bin gezen tavuk yumurtasıyla tarihe geçecek bir sucuklu yumurta hazırladı. Dev sucuklu yumurtanın pişirilmesinde ünlü şefler Rafet İnce, Bedri Usta ve Cüneyt Asan gibi isimlerde yer alırken geri planda toplamda 100 şef dev sucuklu yumurtanın pişirilmesinde yer aldı. Gerekli ölçümlerin ardından Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı, bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurtanın Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdiğini açıkladı. Yaklaşık 1930 kiloluk dev lezzet, yaklaşık 1 saat 15 dakikalık pişirme sürecinin ardından ortaya çıktı. Alttan ızgarayla ısıtılan özel tava, pişirme sürecinde dev organizasyona damgasını vurdu. Rekor denemesi, Guinness'in resmi tescili için gerekli olan tüm ölçüm ve denetimlerin eksiksiz yapılabilmesi adına bir mimar ve bir gıda mühendisi gözetiminde gerçekleştirildi.

Finalde ise büyük bir coşku yaşandı. Dev sucuklu yumurta, festival alanında toplanan misafirlere ikram edildi ve unutulmaz bir lezzet şöleni yaşandı.
Öte yandan, Guinness yetkilileri rekor belgesini belediye Başkanı Burcu Köksal'a taktim ettiler.

Kaynak: İHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER