Yıllık enflasyondaki düşüşe rağmen hayat pahalılığı neden azalmıyor?
YAĞMUR
KADERİ ÇİN’E TESLİM EDİLMİŞ UYGUR TÜRKLERİ
İSRAİL YANIYOR!
ÖLÜMSÜZLÜK ÖLÜMLE BAŞLAR
Seydişehir’de Gönül Ereni Anıldı
Kılıçarslan Meydanı’nda Kuşa Çevrilen Umutlar
DEPREMLER KARŞISINDA DURUŞUMUZ NASIL OLMALI?
Kendi eliyle küçülen muhalefet
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Bir çok insan, bol bol spor yapıp forma girmek, daha sağlıklı ve fit bir görüntüye sahip olmak için yaz tatilini fırsat bilir. Ancak özellikle yaz aylarında, egzersizin nasıl ve hangi koşullarda uygulandığı, sağlığımız için çok ama çok önemli bir kriterdir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar doğabilmektedir.
Aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde sıcak çarpmalarını önlemek için, güneş ışınlarının yoğun olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, denize-havuza girilmemesi, güneşlenilmemesi, dışarıda spor ve yürüyüş yapılmaması gerekir.
Sıcak çarpmasıyla birlikte vücudun ısı ayar sistemi bozulur, aşırı su ve tuz kaybı meydana gelir. Yüksek ateş, tansiyon düşüklüğü, nabızda hızlanma, aşırı yorgunluk, bitkinlik, ağrılı kramp, kalpte ritm bozukluğu, baş ağrısı, kusma-ishal, huzursuzluk, havale, bilinç bulanıklığı yaşanır. Zamanında müdahale edilmemesi halinde, sıcak çarpması ölümle bile sonuçlanabilir. Sıcakta veya güneşte olan birinde ateş, aşırı halsizlik, bayılma veya ciltte aşırı kuruma olduğu fark edilirse hemen serin ve hava akımı olan bir yere alınmalı, giysileri çıkarılmalı, düz yatırılmalı, bacakları yukarı kaldırılmalı ve ciltten buharlaşma sağlayacak şekilde soğutulmalıdır. Şuur bulanıklığı, havale geçirme gibi belirtiler görülmesi durumunda ise, hasta vakit geçirilmeden hastaneye götürülmelidir. Ayrıca kas krampları serin bir yerde dinlenme ve bol sıvı almaya rağmen bir saatten uzun sürerse yine doktora başvurmalıdır.
Sıcak havalarda sıvı kaybı fazla olur, bu nedenle kaybedilen su ve tuzu yerine koyacak tarzda, bir kısmı da maden suyu olmak üzere bol sıvı almak, susamayı beklemeden günde en az 2-2,5 litre sıvı tüketmeye özen göstermek, dışarıya çıkarken elimize mutlaka bir su şişesi alarak çıkmak gerekir.
Yazın egzersiz yapılacaksa saat seçimi çok önemlidir. Açık havada spor yapılacaksa bunun için sabah veya akşam saatlerinde, hava sıcaklığının çok artmadığı veya güneş ışınlarına direk maruz kalınmayan zaman dilimlerini seçmek gereklidir.
Aslında yazın günün büyük kısmında sıcaklık yüksek olacağından olası problemleri minumum düzeye indirmek için kapalı ve serin egzersiz salonlarını tercih etmek ya da güneşin etkilerinin daha az olduğu saatlerde yürüyüş, yüzme, koşu, bisiklete binme gibi egzersizler yapmak yaz sıcağından daha az etkilenmenizi sağlayacaktır.
Sağlığınızı tehlikeye atmadan yaptığınız her türlü egzersizin size harika sonuçlarla geri dönmesi dileğiyle..
Boyun Fıtığınız Varsa
Bel ve Boyun Tutulmalarına Dikkat
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Bahar Yorgunluğu Mu Kas Romatizması Mı?
Fazla Kilolardan Obezite Rehabilitasyonu İle Kurtulabilirsiniz
Şimdi Hacamat’ın Tam Zamanı
Sağlıklı Ve Formda Bir Vücut İçin 25 Dakika Ayırmaz mısınız?
Sırt Ağrıları İle Başa Çıkmanın Yolları
Boyun Ağrılarından Korunmak İçin
Şeker Hastalığında Egzersizin Ve Ozon Tedavisinin Faydaları