Sultan Selim restorasyonda… Meydan’a mescit talebi
Her biri altın değerinde 6 puan
Petrodoların Kanlı Tasfiyesi
RAMAZAN’DAN BAYRAMA BİR AYLIK TERBİYE BİR ÖMÜRLÜK DİRİLİŞ
ÇANAKKALE’Yİ HATIRLAMAK
AK Parti Neden İvme Yakalayamadı?
Dezenflasyon programından taviz yok
ŞEKER DEĞİL, ŞÜKÜR BAYRAMI
RAMAZANDAN İSTİFADE EDEBİLMEK
Alaeddin’den Mevlânâ’ya Ramazan Yürüyüşü
ÜNLÜ EDELİM
KONYA’DAN NEVÂÎ VİLAYETİNE TİCARİ YATIRIM FIRSATLARI VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
Kalem, insanın dünyada bıraktığı en uzun ve kalıcı ayak izidir
Gündem Değil, Vicdan Örtülüyor
Epic Fury: Ortadoğu’da Jeopolitik Bir İntiharın Anatomisi
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Geçen gün Başkan Erdoğan ile Biden Nato Zirvesi vesilesiyle görüştü.
Görüşmenin nasıl geçeceği ve hangi sonuçları doğuracağı hayli merak konusu idi.
Görüşmenin ana başlıklarını Suriye, Libya ve Karabağ meselesi, ABD'nin çekilmesi sonrası Türkiye'nin Afganistan'da üsleneceği rol, S-400'ler, Patriot alımı, F 35 meselesi, ABD'nin PKK/PYD ve YPG'ye verdiği desteğin kesilmesi, FETÖ elebaşının ve FETÖ firarilerinin iadesi, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ve Kıbrıs konusunda Yunanistan ile olan gerilim, yüz milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma hedefi oluşturuyor.
Trump-Erdoğan görüşmesinden bu güne sorunlarda fazlaca bir değişiklik yok.
İki liderin görüşmesinden ne beklemeliyiz?
Aramızda köklü ekonomik, askeri, siyasi ilişki ve bağlantılar var. Bu gerçek; iki ülkenin de ilişkileri sürdürecek bir orta yol bulmalarını zorunlu kılıyor.
Her iki ülke de; iki nedenle eskisinden daha farklı davranıyor. Davranmak zorunda kalıyor.
Birincisi, ABD artık eski gücünde değil. ABD'nin saltanatını sallayan Çin, Hindistan, Rusya gibi yeni güç odakları oluşmuş durumda.
İkincisi, Türkiye artık ABD'nin talimatlarına kayıtsız şartsız boyun eğen bir ülke değil. Türkiye, Ülkemizin çıkarları doğrultusunda bağımsız politikalar izliyor.
ABD, eskiden olduğu gibi, Türkiye'ye her istediğini yaptıramamanın hırçınlığı içinde.
Washington-Ankara hattında artık yapısal hale gelen gerilimlerin tümüyle olumlu bir yöne evrilmesi hayli zor. NATO üyelerinin bile ittifakın geleceği hakkında ziyadesiyle endişelendiği bir dönemde "stratejik ortaklık" gibi klişe söylemlerin devri çoktan geçti. İlişkiler "gel-git” lerle sürecek gibi görünüyor.
ABD tarafı, Erdoğan'a S-400'lerden vazgeçilmezse yaptırımların arttırılacağını ilettiğini tahmin ediyorum. S-400, Patriot ve F-35 konularında bir orta yol bulma çabası devam eder gibi görünmektedir.
İkili ticaret hacminin artırılması konusunda taraflar arasında mutabakata varılmış gibi görünüyor.
ABD'nin PKK/PYD ve YPG'ye verdiği desteğin kesilmesi, FETÖ elebaşının ve FETÖ firarilerinin iadesi konularında ABD'nin aynı tavrını sürdüreceğini düşünüyorum.
Türkiye'nin bunca mücadeleden sonra Suriye, Libya ve Karabağ meselelerinde geri adım atacağını düşünmüyorum.
ABD, Afganistan'dan çekilmesi ile oluşacak boşluğu doldurmak için Türkiye'nin rol almasını istiyor. Türkiye Afganistan'da rol almalı, ama bu rol, NATO'nun ve ABD'nin jandarmalığını yapmak olmamalıdır.
Tam bir kopuşu iki ülke de, liderleri de arzu etmez. Bazı olumlu gelişmeler olabileceği gibi, mevcut sorunların şekil değiştirerek sürmesi de kuvvetle muhtemel.
Erdoğan-Biden Zirvesi'nin Milletimizin hayrına kazanımlar getirmesi dua ve niyazıyla…İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…