Tekno-faşizim ekonomik bağımsızlığı tehdit ediyor
ALLAH VAR, ATEİZM YOK!
YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Konyaspor stoper ikilisinin sarı kart cezalısı olduğu müsabakada deplasmanda Gaziantep FK'ya 3-2 yenilerek bu sezon ligde ikinci yenilgisini almış oldu. Bu yenilgiye rağmen Hatayspor'un, Sivasspor deplasmanında farklı kaybetmesi ile birlikte Konyaspor ligde ikinci sıraya yükseldi.
Konyaspor müsabakaya alışık olmadığı bir on bir ve oyun yapısı ile çıktı. Sezon başından beri stoperlerinin öne çıkarak rakibi önde karşılaması ve orta alana destek vermesine alışan takım bu maçta bunu çok fazla yapamadı. Stoper ikilisinin cezalı olması sebebi ile orta alanı fiziksel olarak daha diri tutmak isteyen İlhan Palut, Soner-Poku-Amır orta sahası ile bu açığı kapatmaya çalıştı. Ancak buda orta alanı fiziksel güce dayalı, oyun aklı kısıtlı bir yapıya büründürdü. Ayağa pas yapma kalitesi de yetersiz olunca takım oyunu Konyaspor'un aksadı. Buna rağmen öne geçen ekip Konyaspor oldu. Ancak bu seferde oyunu tutma konusunda problemler yaşandı. Duran toptan yenen gol adam paylaşımı hatası sonucu geldi.
İkinci yarıya ev sahibi takım daha istekli başladı. Özellikle kanatları iyi çalışan ekip 52.dakikada kanat organizasyonundan golü buldu ve 2-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra Konyaspor oyun olarak gerilemeye başladı. İlhan hoca orta alandaki kısırlığa daha fazla dayanamadı ve 62.dakikada oyuna Endri'yi aldı. Konyaspor bu değişiklikten sonra orta alanda hareketlendi. Rakibine ilerde baskı yapan Konyaspor oyuna dengeyi 72.dakika da getirdi. Ancak Konyaspor maç boyunca kanat akınlarını iyi savunamadı ve 86.dakikada yediği ikinci golün aynısını tekrar kalesinde gördü. Müsabaka 3-2 sonuçlanırken Konyaspor bu mağlubiyetten çıkaracağı dersleri görmüş oldu.
Konyaspor'a sezon boyunca bu başarıyı getiren savunmada yapmış olduğu cesur hamlelerdi. Maalesef stoper ikilisinin bu maçta olmayışı belki de mağlubiyetin ana sebeplerinden bir tanesiydi. Ancak oynayan oyuncuların ilk defa beraber oynadığı düşünülürse sezon boyunca bir dahaki sefere ne yapacaklarını anlamış oldular. İlerleyen haftalar Konyaspor için daha zor ve çetin geçecek. Zira zirveye çıkmak zordur ancak orda kalabilmek daha da zordur.
Saygılarımla…
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Konyaspor’da Düşüş Alarmı, Sorunlar Derinleşiyor..
Basit hatalar ağır fatura
İç sahada alınan net galibiyet
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TFF, MHK, Müsabaka Hakemleri ve Bir Miktar Fenerbahçe…
Belirsizlikler, yanlış tercihler ve sonuçlar…
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Kaybedilen İki Puan
Organize İşler