Elektrikli Otomobiller ve Gerçek Menzilleri
Perdeler Anılar Kapılar
ALLAH’IN; HER ŞEYİ GÖRÜP GÖZETLEDİĞİNİ BİLEN KÖTÜLÜK YAPAMAZ
İSLAM TOPLUMUNUN TEMEL AYRIŞMA NOKTALARINDA BİRLEŞTİRİCİ BİR ŞAHSİYET HASAN el-BENNÂ
DEVLET, ASLA CHP’YE TESLİM EDİLEMEZ
Bir Fes, Bize Neyi Hatırlatır?
TÜRKİYEMİZİ İŞGAL ETMEK İSTEYEN HAİNLERE 15 TEMMUZ’U HATIRLATIRIZ
Ülkeyi soyanlar rahatsız
Haziran ayı enflasyon rakamları faiz indirimlerine alan açtı
DOĞRU
“Verilen emri” Yerine Getirmek
SAĞLIKTA NELER OLUYOR?
BASIN DİLİ
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Gençler ebeveynlerinin sohbetinden hoşlanmıyor. Büyüklerin kurduğu hayaller ve geleceğe dair planlamalar gençlerin ilgisini çekmiyor veya ilgisini çekse bile, nasılsa benim yerime hayal kuruluyor, planlama yapılıyor ben de keyfime bakayım mantığıyla büyüklerden uzak duruyor gençler.
Ebeveynini işi düştüğünde hatırlayan bir gençlik söz konusu günümüzde. Ya parası bitmiştir ya kendisine herhangi bir eşya aldıracaktır. Yoksa ailesi ile iletişim kurmaktan kaçınıyor gençler.
Eskiden gençler, anasından babasından sıcak ilgi isterdi, şimdi bunun tam tersi olmaya başladı. Ana ve baba çocuğundan ilgi bekliyor, kendisiyle iletişim kurmasını istiyor.
"Çocuğum ders çalışsın, ona ben su veririm, yemek veririm, gün yüzü görmesine gerek yok, dışarı çıksa ne olacak, dünyanın bin bir türlü hali var, ben onun dışarıdaki işlerinin de hallederim” diye düşünen ebeveynler, çocuğundan ilgi göremeyince de bunalıma giriyor, nerede hata yaptık acaba? diye soruyor.
Yemedik yedirdik, giymedik giydirdik, cümlesinin satır arasını okursak, eksik değil fazla yapmış oluyorlar.
Yapılan bu fazlalık da çocukları doyumsuzluğa ulaştırıp, yalnızlığa itiyor.
Kendi suyunu içebilen çocuğuna kalkıp su veren aileler çocuğunun köküne dinamit koyduğunun farkında değil.
Ben yaşamadım, ben yokluk gördüm aman evladım sıkıntı çekmesin mantığıyla hareket ederek gençleri kendimizden uzaklaştır onları doyumsuz hale getiriyoruz.
Namaz mı kılayım, ders mi çalışayım diye bir soru sorsa genç ebeveynine, ana da baba da apışıp kalır. Namaz kıl tabii ki, dersi sonra çalışırsın der Müslüman bir ebeveyn ama bunu gerçekten içinden mi der? İçten gelecek şekilde söylese, çocuğu ders çalışırken her namaz vakti kalk evladım namazını kıl demesi lazım.
Eve misafir gelince gençleri odasına kapatan bir diğer mesele de, evde ya televizyon izlenmesi, ya ebeveynlerin çocuğunun kişisel hayatı hakkında konuşulması ya çocuğunun başkalarıyla kıyaslanması ya önceden şımartılan çocuğun misafir yanında silik gösterilme durumu ya da çocuğa gereğinden fazla yüklenen anlam, içi boş övgüler…Ülkeyi soyanlar rahatsız
Omurgasız şımarıklar
Sınavları kaldırma gücümüz yok mu?
Devleti zayıf göstermenin bedeli
Aile Yılı ayrılık yılı olmasın
Muhalefet iktidara gelebilir mi?
Başkasından bekleme kolaycılığı
Milletle ters düşenler
Mağduriyetiniz kabul edilmemiştir!
Düşmanıyla yoldaş olanlar