Elektrikli Otomobiller ve Gerçek Menzilleri
Perdeler Anılar Kapılar
ALLAH’IN; HER ŞEYİ GÖRÜP GÖZETLEDİĞİNİ BİLEN KÖTÜLÜK YAPAMAZ
İSLAM TOPLUMUNUN TEMEL AYRIŞMA NOKTALARINDA BİRLEŞTİRİCİ BİR ŞAHSİYET HASAN el-BENNÂ
DEVLET, ASLA CHP’YE TESLİM EDİLEMEZ
Bir Fes, Bize Neyi Hatırlatır?
TÜRKİYEMİZİ İŞGAL ETMEK İSTEYEN HAİNLERE 15 TEMMUZ’U HATIRLATIRIZ
Ülkeyi soyanlar rahatsız
Haziran ayı enflasyon rakamları faiz indirimlerine alan açtı
DOĞRU
“Verilen emri” Yerine Getirmek
SAĞLIKTA NELER OLUYOR?
BASIN DİLİ
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Yaptığınız işi severek yapmanız ; özellikle de birebir insana hizmet temalı bir işte iseniz, sadece muhatabınıza değil; kendinize olan kabulünüzün , saygınızın, samimiyetinizin bir gereği diye düşünüyorum.
Kıyafet mağazasında, reyondaki trikoları müşterinin gezdiği bir saatte düzelten hanımefendiye; o bölüme girişi kendince engellediği için” Acaba düzeltme yaptığınız yerde triko pantolon var mı?” diye soruyorum. Öyle soğuk, asık ve asla tasvip edilemez bir iticilikte” ben reyon görevlisi değilim, bulun ona sorun” şeklinde bir cevap veriyor.
Böyle insanları görünce "acaba zincir vurularak zorla mı çalıştırılıyor” diye düşünmeden edemiyorum. "Görevim neyse yapayım da maaşımı alayım” anlayışı gözlerimizi ve burnumuzu kapatarak bir gülzardan geçmek gibidir. Hiçbir güzelliğe dikkat etmeden öylesine bir yaşayış…Oysa yüzümüzdeki sıcacık bir gülümseme ve samimi bir ilgi karşımızdakilerden çok bize hayatı kolaylaştıracaktır.
Çoğunca bir insanın iş yapışından ruhunun güzelliklerini , doluluğunu anlayabilirsiniz. Park bahçelerinde çalışan hanımların, beylerin bazıları” bu çiçek buraya dikilecek” görev bilinciyle fideyi toprağa koyuyor, üstünü örtüyor, tamam… Ama bazı görevliler var ki; çiçeği evdeki saksısına eker gibi özenle, ellerinin hareketlerine yansıyan bir sevgiyle toprakla buluşturuyor. İkisi de aynı işi yaptığı halde birincisi eliyle, ikincisi ruhuyla hizmet ediyor.
Bulunduğu yeri iş diye görmeyen insanlara hayranlığım o yüzden hep olacak.
İstanbul'da atandığı cami yerleşim yerlerinin biraz uzağında olan imamın önünü kesen birkaç genç para istiyorlar. İlk seferinde cebindeki parayı veriyor , ertesi gün tekrar .Bu
sefer” yanımda para yok, gelin sizinle anlaşma yapalım. Ben sizin karnınızı çorba yapıp doyurayım” diyerek camiye çağırıyor. Gençlerle güzel bir iletişim kuran imam; çorba ile başladığı bu yolculukta onları madde kullanımından uzaklaştırıp, dertleri ile ilgileniyor. Ailesinden uzak olanların barışmalarını, irtibatlarını sağlayıp etrafında yardımı ile üst- baş, ayakkabı ihtiyaçlarını giderip, bir iş bulmalarinda yardımcı oluyor ..
Güzelleşen gençler, madde eğiliminde olan diğer arkadaşlarına ulaşıp; çıkış yolunun bu olmadığını, hayata tutunmak için temiz bir gayreti tercih etmeleri gerektiğini anlatıyor ve bir iyilik hareketi genişleyip, insan kazanım seferberliğine dönüşüyor. Camii tam da İslamdaki yerini; dertlerin konuşulup, çözüm üretildiği, insanların birbirinden haberdar olduğu gerçek şeklini buluyor.
Hayranım işine ruhunu katan aşk ile hizmet eden her yüreğe…
DOĞRU
UNUT
NEHİR
KAYGAN ZEMİN
ÇINAR VE PINAR
KAB
ANAHTAR BİLGİ
BİR HAYAL BİR MÜZE
YAĞMUR
PAMUK