İsrail İbrahim Camisi’nin avlusunu kapattı

- Güncelleme Tarihi:

 İsrail İbrahim Camisi’nin avlusunu kapattı
İsrail makamlarının özelliklerini değiştirmek için işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyinde yer alan El Halil kentinde bulunan İbrahim Camisi’nin avlusunun üzerini örttüğü belirtildi.

El Halil Vakıflar Müdürü Gassan er-Recebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin caminin avlusunun çatısını sac panellerle kapattığını söyledi.

"Tehlikeli bir saldırı”

İsrail güçlerinin bu hamlesini "tehlikeli bir saldırı" olarak niteleyen Recebi, "İsrailli yetkililer sürekli olarak caminin özelliklerini değiştirmeye ve onu Yahudileştirmeye çalışıyor." dedi.

Recebi, İbrahim Camisi'nin tamamen İslami bir vakıf olduğunu, İsrailli yetkililerin caminin herhangi bir kısmı üzerinde hakkı olmadığını, onu fiilen ve güç kullanarak kontrol ettiğini aktardı.

Filistinli yetkili, İsraillilerin, kutsal mekanları ele geçirmek ve kendi ajandasını dayatmak amacıyla Gazze'ye saldırıları kullandığına dikkati çekti.

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde

UNESCO Dünya Mirası Komitesi Temmuz 2017'de Harem-i İbrahim Camisi'ni ve El-Halil'deki Eski Şehir'i Dünya Mirası Listesi'ne dahil etmişti.

Filistinliler, asansör inşa etme kararının, korunması gereken bir miras olan caminin tarihi kimliğini değiştirdiği için BM kararlarının ihlali anlamına geldiğini savunuyor.

İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı

Yahudi fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve yeniden açıldığında ise yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü.

 

Kaynak: AA

  • #El Halil #İbrahim Camisi #israil #recebi #Vakıflar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER