DOLAR
40,13
EURO
46,91
STERLİN
54,61
GRAM
4.258,84
ÇEYREK
6.993,56
YARIM ALTIN
13.988,12
CUMHURİYET ALTINI
27.846,32

KOS 6. kısımda altyapı çalışmaları hızla sürüyor

- Güncelleme Tarihi:

 KOS 6. kısımda altyapı çalışmaları hızla sürüyor
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde Alt Yapı Çalışmaları Hız Kesmiyor

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) Başkanı Mustafa Büyükeğen, 276 parselin ön tahsislerinin yapıldığı 6. Kısım'da altyapı çalışmalarını hızla tamamlayarak parselleri sanayicilere teslim edeceklerini söyledi. Büyükeğen, 6. Kısımda yükselecek fabrikalarda 15 bin kişiye daha istihdam sağlanacağının altını çizdi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin, 6. Kısım Genişleme Alanı ile birlikte 31 milyon metrekareye ulaşarak, Türkiye'nin ikinci büyük OSB'si haline geldiğini aktaran Büyükeğen, 6. Kısımda elektrik, su, yol, atık su, yağmur suyu, fiber optik gibi altyapılara 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapacaklarını vurguladı.

10 milyar liranın üzerinde altyapı yatırımı

Açıklamasında 2023 yılında 276 parselin ön tahsisinin gerçekleştirildiği 6.Kısımda 258 parselin ön tahsis işlemlerinin tamamlandığını, 18 parselin ise süreçlerinin devam ettiğini kaydeden Büyükeğen, "Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak, bölgedeki altyapı yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Şu an 6.Kısımda atık su, içme suyu ve yol altyapılarında önemli bir noktaya geldik. Şantiye elektriğinde de çalışmalarımız yüzde 50 seviyesine ulaştı.

6. Kısım Genişleme Alanımızda bu yıl içerisinde ön tahsisleri tamamlayarak kalıcı tahsise geçmeyi hedefliyoruz. Bugünün şartlarında 6.Kısmımızın sanayi altyapısına 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapacağız. Bunun içerisinde elektrikten doğalgaza fiber altyapıdan, çevre sulamaya kadar birçok yatırım yer alıyor" dedi.

"Fabrika sayısı bin 81'e istihdam 80 bine ulaşacak"

Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak 6. Kısımda devam eden altyapı yatırımlarını hızlı bir şekilde tamamlayarak, parselleri sanayicilere teslim etmek istediklerini aktaran Büyükeğen, "Bizim altyapı yatırımlarımızın ardından sanayicilerimiz 6. Kısma fabrikalarını yaparak üretime başlayacaklar.

6. Kısım Genişleme Alanımızda yükselecek fabrikalarımızda 15 bin yeni istihdam sağlanmasını öngörüyoruz. Böylece Konya Organize Sanayi Bölgemizdeki toplam fabrika sayısı bin 81'e, toplam istihdam ise 80 bine ulaşacak" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER