Mayıs ayının ilk karkas et kesim fiyatları açıklandı! Kesim fiyatlarında bu hafta da düşüş yaşandı

- Güncelleme Tarihi:

 Mayıs ayının ilk karkas et kesim fiyatları açıklandı! Kesim fiyatlarında bu hafta da düşüş yaşandı
Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından açıklanan dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları belli oldu. Son iki haftada dana ve kuzu karkas et kesim fiyatında düşüş yaşandı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), her hafta dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarını açıklıyor. 2 Mayıs Perşembe günü açıklanan dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarında tekrar düşüş yaşandı.  

Kesim fiyatlarındaki düşüş kasaplara yansıyacak mı?

Geçtiğimiz hafta da düşüş yaşayan dana ve kuzu karkas kesiminde bu haftada düşüş yaşandı.  Kesim fiyatlarındaki düşüş üreticiyi üzerken, tüketiciyi sevindiriyor. Kırmızı et fiyatlarına direk etki eden karkas et kesim fiyatları kasaplara yansıyacak mı sorusunu akıllara getiriyor.

Araslarındaki fark devam ediyor

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON)tarafından 2 Mayıs'ta açıklanan fiyata göre; dana karkas kesim bu hafta ortalama 352,86 lira ile haftayı kapattı. Dana karkas et kesim fiyatıyla arasında büyük fark olan kuzu karkas et kesim fiyatı ise 400,34 lira oldu.

karkas

Dana karkas et kesim fiyatı belli oldu

Mayıs ayının ilk haftasında dana karkas et kesim fiyatında düşüş yaşandı. Nisan ayında ortalama 358,71 lira olan dana karkas et kesim fiyatı, 5,85 lira düşüş yaşayarak bu hafta 352,86 lira ile haftayı kapattı.

Kuzu karkas et kesim fiyatında rekor düşüş

Sürekli artışla gündeme gelen kuzu karkas et kesim fiyatında da düşüş yaşandı.  Nisan ayının sonunda 413,82 lira olan kuzu karkas et kesim fiyatı, 13,52 lira düşüş yaşayarak bu hafta 400,34 liraya sabitlendi.

Bölgelere göre dana karkas et kesim fiyatları

Ege Bölgesi: 355,00 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 355,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 358,00 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 350,00 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 352,00 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 345,00 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 352,86 TL/Kg

Ortalama: 352,86

Bölgelere göre kuzu karkas et kesim fiyatları:

Ege Bölgesi: 430,00 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 380,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 422,00 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 405,00 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 387,50 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 370,90 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 407,00 TL/Kg

Ortalama:400,34

(Mustafa İlker Şen)

  • #Karkas et kesim fiyatı #Karkas et kesim fiyatları #Mayıs ayı karkas et kesim fiyatı #Dana karkas et kesim fiyatı #Kuzu karkas et kesim fiyatı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • E
    Enekli
    13 gün önce

    Kurbanlik niye yüksek o zaman

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • Y
    Yücel
    13 gün önce

    İnsanlarımız o kadar aç gözlüki sanki kurbanlık bitecekmis gibi 60 gün kala saldırıyor almak için.Boyle olunca haramzadeler daha hırs yapıp iki misline kurbanlık kakaliyor aç millete.Fiyat bu yüzden düşmüyor.Kanun Nizam olmadıgi yerde çakallar cirit atarmis

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • DS
    Doğru söz
    12 gün önce

    İnsanlarımız fırsatçı,3 liralik şeyi 20liraya satıyorlar.Ama buna bir dur demek lazım.Milletin bıçak kemiğe dayandı.İNŞALLAH et dahada ucuzlar.Herkesin evinde kurban keselir.Fakir fukara et yer.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER