Konya’da 11 muhtardan ortak bildiri! Binlerce insanı ilgilendiriyor

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da 11 muhtardan ortak bildiri! Binlerce insanı ilgilendiriyor
Konya’nın Meram ilçesindeki 11 mahalle muhtarı bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Muhtarlar basın açıklamasında, Konya’ya yapılacak ikinci Şehir Hastanesi için adres gösterdi.

Konya'nın Meram ilçesindeki 11 mahalle muhtarı bir araya gelerek taleplerini iletti.  Ortak basın açıklamasını okuyan Hatıp Mahallesi Muhtarı Osman Yağcı şu ifadeleri kullandı. 

"İkinci Hastane'nin mahallemizin sınırları içerisinde kurulmasını arzu ediyoruz"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan  ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya Konya'ya ikinci şehir hastanesinin müjdesini vermesi, Konyalı hemserilerimiz tarafından sevinç ve takdirle karşılanmıştır. Konya il merkezi sağlık haritasina baktığımızda her semte isabet eden tam teşekküllü hastaneler bulunmaktadır. Numune Hastanesi şehir merkezinde, 1. Şehir Hastanesi Karatay bölgesinde, Beyhekim Hastanesi Selçuklu İlçesinde, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Meram merkezde saglik hizmetlerini başarıyla yürütmektedir. Ayrıca bu bölgelerden üniversite ve özel hastaneler, sağlık kabinlerini göz önünde bulundurduğumuzda sağlık hizmeti açısından hiçbir aksaklığın olmadığını müşahede etmiyoruz.

Bizim Gödene, Hatip, Kozağaç, Pamukçu, Resil, Bayat, Boyalı, Kayhüyük, Karahüyük, Hasanköy, Karadigin, Karadigin deresi, 150 bin nüfusa sahip bölgede böyle bir sağlık kurumu bulunmuyor.

Ayrıca her hastaya gidip gelememiz şehrimizin trafiğinin yoğunlaşması na, içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olmaktadır.

İkinci Hastanenin mahallemizin sınırları içerisinde kurulmasını arzu ediyoruz. 

"Şehir trafiğini hafifletecek"

Bölgemizde kurulacak Şehir Hastanesi, taşra yerleşim birimlerinden ve çevre köylerden Hatunsaray, Kavak, Güneydere,Yeşildere ,Sarıkız, Boruktolu, Kaşınhanı, Çomaklar, Yeşiltekke, Evliyatekke gibi yerlerden gelen, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent ,Yalıhüyük, Ahırlı, Akören ve Çumra'daki hastaların şehir merkezine girmeden, zaman kaybı yaşamadan sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını talep ediyoruz.

Böylesi bir yatırım bizi şehir trafiğine de yük olmaktan büyük ölçüde kurtaracak.

Yapılması planlanan 2. Şehir hastanesinin Gödene, Resil, Boyalı, Bayat, Pamukçu Çayırbağı, sınırları dâhilinde yeni çevre yoluna nazır tarım arazilerine de zarar vermeyen teknik bir calışma yapılarak uygun yerde inşa edilmesi yöre sakinleri olarak arz ve talebimizdir."

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #konya haber #meram #muhtar #Şehir Hastanesi #ulaşım

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AB
    Abdullah Balcı
    14 gün önce

    Aaa muhtarlar çalışıyor. Bu çalışmadan başka bir planları varmı acaba

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • AY
    ahmey yıldırım
    12 gün önce

    ne planı olabilir acaba her şeyin altında art niyet gözlemliyorsunuz seçilmiş kişiler bilgelerine hizmet istiyorlar bunda daha doğal ne ola bilir gerçektende o bölge tüm sağlık kurluşlarına uzakk ve mahrum böyle bir hizmetin gitmesi kem konya hem bilge jemde taşta yerşelim birimlerinin yararına olacaktır

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • SC
    Saydın canlı
    14 gün önce

    Hatip caddesi girişinde olması her yönden gelen hastaların rahatlıkla gelebileceği bir nokta olarak görüyorum.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • AY
    ahmey yıldırım
    12 gün önce

    mevcut çevre yolu 10 yıl sınra bu trafiğe cevap veremez hale gelir muhtarların gösterdiği yeni çevreyolu güzergahı çok doğru bınlara trafikten şehir planlamacılarından yardımcı olanlar vardır güzel bir çalışma güzel bir istek

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • AY
    AHMET YILDIRIM
    13 gün önce

    Yeni yapılacak 2.şehir hastanesinin yeni açılacak olan çevre yoluyla irtibatlı olması gerekir ki geleceğe de hitap etsin. Zira daha iç bölgelere yapılacak bir hastahanenin 10 yıl geçmeden yine şehir trafiğiyle keşmekeşe karışacağına ve muhtarların gösterdiği adres çok doğru bir adres olduğu şehrin yüzde onuna yöreye hakim taşra yerleşim birimlerinin yüzde doksanına hitap edecektir. Bu yüzden muhtarların göstermiş olduğu Gödene, Resil ,Boyalı , Bayat ve Pamukcu üçgeninde kurulacak hastahane hem çevre yolunun işleyişinden yararlanılacaktır hemde yöre sakinlerinin sağlıklı kolay ve verimli sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlyacaktır. Seydişehir Yalıhüyük Ahırlı Bozkır Hadim Taşkent Akören Çumra gibi ilçelerimiz de şehir trafiğine takılmadan daha kolay sağlık hizmeti alması vtandaşlarımız tarafından kolaylıkla sağlanmış olacaktır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • MG
    M Günay
    12 gün önce

    Sayın Muhtarlarimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tür konularda birlik ve beraberlik çok çok önemli hele bu tip bölgesel konularda dayanışma özlenen ve beklenen bir davranış Not sarıkız Bayat kayhuyuk vb birkaç mah İnternet ve ttmobil konusunda da çalışmalarınızı bekleriz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER