Konya’da Özel Okul Ücretleri Ateş Pahası! Okul Sahipleri Servet İstiyor…

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Konya’da Özel Okul Ücretleri Ateş Pahası! Okul Sahipleri Servet İstiyor…
Konya’da çocuğunu özel okulda okutmak isteyen veliler şok eden ücret tarifeleri ile karşılaşıyor. Senelik fiyatlar ülke genelinin de üzerine çıktı.

Özel okulların eğitim ücretleri, her yeni eğitim öğretim yılı öncesinde velilerin en çok merak ettiği konulardan biri oluyor. Özellikle ekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, özel okulların uygulayacağı zam oranları ve ücretler, eğitim yatırımlarını planlayan aileler için büyük önem taşıyor.

konya özel okul fiyatları

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı Ücretleri

2023/2024 eğitim öğretim yılında belirlenen %57'lik zam limitinin ardından, 2024/2025 yılı için bazı özel okullar yeni eğitim ücretlerini açıklamaya başladı. Bu açıklamalar, aylık taksitlerin 140 Bin Liraya kadar çıkabildiğini ve İstanbul özelinde öğrenci başına yıllık fiyatın 450 Bin ile 650 Bin Lira arasında olacaktır.

konya okul fiyatları

Konya'da Özel Okul Ücretleri Ne Kadar?

Konya'daki özel okul ücretleri ise 350 bin TL ila 700 bin TL bandında değişkenlik gösteriyor. Senelik ve dönemlik olmak üzere ödeme seçeneklerinin bulunduğu aktarıldı. Öte yandan lise öğreniminin tamamını özel okulda gerçekleştirecek bir öğrenci için milyonlarca TL'nin gözden çıkarılması gerekiyor.

Uzmanlar, erken sözleşme yapmanın önemine dikkat çekiyor. Erken dönemde kayıt yaptıran velilere sunulan indirimler, eğitim maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilir. Peşin ödemelerde indirim sağlanırken, taksitli ödemelerde toplam ödeme miktarının artabileceği unutulmamalıdır.

konya okul fiyatları

Özel Okul Ücretini Düşürme Yöntemleri

Erken dönem kayıt indirimlerinden yararlanarak eğitim ücretlerinde tasarruf edin. Pek çok eğitim kurumu, erken kayıt yapılması durumunda ücretlerde indirime gidiyor. Çocuğunuzun eğitimine uygun okulu seçerken, ödeme planları ve sunulan indirim fırsatlarını detaylıca araştırın. Akademik, sanatsal veya spor başarılarına dayalı burs olanaklarını değerlendirin. Ücretlerin yanı sıra, eğitim kalitesi ve okulun sunduğu imkanları da göz önünde bulundurun.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER