Sigaraya yeniden zam geliyor: Bu gidişle herkes bırakacak!

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Sigaraya yeniden zam geliyor: Bu gidişle herkes bırakacak!
Sigara fiyatlarına yeniden zam gelmesi gündeme geldi. Sosyal medya da paylaşılan habere göre sigara da fiyat artışı meydana gelecek.

Özellikle tütün kullanan kişiler rahatsızlıklarından dolayı sigara fiyatlarını daha çok merak ediyorlar. Son paylaşımlardan sonra herkes Nisan ayında zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor. Marka marka sigara zamları...

Sigaraya Nisan ayında zam mı geldi?

Tütün kullanan kişiler sosyal medya hesaplarından ve bazı kaynaklardan paylaşılan zam haberlerine odaklandı. Bu duruma göre sigarada bazı gruplarda artış meydana geldi.

Sigara fiyatları güncellendi

Sosyal medya da yapılan haberlere göre en düşük sigara fiyatı 58 Türk lirası olurken en yüksek sigara fiyatı ise 69 Türk Lirası oldu.

sigara zammı

Sigara sağlığa zararlı

Sigaranın zararları artık günümüzde biliniyor. Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre 3 kişiden biri sigara kullanıyor.

Bu yapılan istatistiğe göre toplamda 1.2 milyar kişi sigara kullanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü yapmış olduğu açıklamaya göre pek çok ülke de akciğer kanseri görülmüştür. Akciğer kanseri genellikle ölümcül bir hastalıktır.

Sigara yalnızca kullanan kişiye değil aynı zamanda çevrelerine de zarar vermektedir. Bu kişilere pasif içici denilmektedir. Sigaranın vücutta doku ve organlara zararı vardır.

İlk olarak sigara hamile olan kadınlarda bebeklerine zarar vermektedir. Anne karnında bebeğe yüzde 10 ila 15'inde kilo eksikliği ve zeka geriliği meydana gelmektedir.

Tütün içerisinde Katran, Karbonmonoksit ve Nikotin gibi zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu zararlı maddeler akciğerde solunum sistemi hastalıklarına neden olmaktadır. Özellikle bronşit ve amfizeme neden olmaktadır. İçilen her bir sigara kansere bir adım daha yaklaştırır. Sigara içenlerde sigara bağışıklık sistemine zarar vermektedir. Bu durumda vücudu enfeksiyona daha açık bir hale getirmektedir.

Sigara da Karbonmonoksit gazı kanda yer alan oksijeni yok etmektedir. Bu durumda damarda kolesterol depolanmasına neden olmaktadır. Bu durum kalp krizi oluşma riskini de arttırmaktadır.

Aynı zamanda sindirim sisteminde de hasara neden olur. Mide içinde ülser, kanser ve kanama oluşmasına yardım eder. Sigara içen erkekler özellikle mesane kanserine daha yatkın olmaktadır.

Sigara içenlerde fiziksel anlamda ellerde ve parmaklarda sararma ve tırnaklarda da erken kırılma durumları görülmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER