Hacca gitmek için Üsküp’ten bisikletle yola çıktılar: 16 günde Konya’ya geldiler!

 Hacca gitmek için Üsküp’ten bisikletle yola çıktılar: 16 günde Konya’ya geldiler!
Hacca gitmek için 1 Nisan’da Üsküp’ten bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya’ya ulaştı.

Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkmıştı.


Kapıkule'den Türkiye'ye giren bisikletçiler, Edirne kent merkezinde bir süre dinlendikten sonra Çanakkale'ye geçti. Daha sonra Bursa'ya ve Afyonkarahisar'a uğrayan bisikletçilerin son durağı ise Konya oldu. 


Kutsal topraklara ulaşmak için 16 gündür pedal çeviren iki kişi, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti.


Qamuran Hirda, Türk insanlarının kendilerine gösterdikleri sevgiden ve ikramlardan dolayı çok memnun kaldıklarını söyledi.


Konya'da Hazreti Mevlana'yı ziyaret edeceklerini belirten Hirda, "Kapıkule'den giriş yaptıktan sonra Edirne'de cuma namazı kıldık ve bir gece kaldık. Keşan'a, sonra Bandırma'ya gittik. Daha sonra Karacabey'de bir akrabamı ziyaret ettik. Bayramda Bursa'ya ulaştık. Ulu Cami'de namaz kıldık, 1 gece kaldık. Sonra Afyonkarahisar Çay'da 1 gece kaldık. Dün de geceyi Konya'nın Kadınhanı ilçesinde geçirdik. Bugün de Konya'ya geldik. Yarın da Konya'dan ayrılıp ardından Adana'ya geçeceğiz. Adana'dan Gaziantep'e varacağız." diye konuştu.


Aljic ve Hirda, Gaziantep'ten sonra Suriye'deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'a geçerek, geri kalan yolu yine bisikletleriyle tamamlayarak Mekke'de hac yapmayı planlıyor.

Kaynak: AA

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER