Karaman’dan yürüyerek yola çıktılar! 6 gün sonra Konya’ya ulaşacaklar

 Karaman’dan yürüyerek yola çıktılar! 6 gün sonra Konya’ya ulaşacaklar
Hazreti Mevlana’nın Konya’ya gelişinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karaman’da “6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü“ başladı.

Türk-İslam düşünürü Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin annesi Mümine Hatun, kardeşi Alaaddin Çelebi ile yakınlarına ait sandukaların bulunduğu tarihi Aktekke Camisi'nde düzenlenen törene, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Hazreti Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Vali Sarıibrahim, Bayru'ya Türk bayrağı verdi, ardından yürüyüş başladı.

6 gün sonra Konya'dalar

Karaman'dan yola çıkıp 6 gün sürecek yolculuğun ardından Konya'ya ulaşacak kafile için kentte temsili karşılama töreni düzenlenecek.

Mevlana Konya'ya ne zaman geldi?

 Mevlânâ'nın babası ve İslam dünyasının o dönemdeki en büyük bilgini olan Sultânü'l-Ulemâ Bahaeddin Veled'i, dönemin Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad'ın davetiyle Konya'ya yerleşmesini istedi. Bahaeddin Veled, sultanın davetini kabul etti ve Konya'ya 3 Mayıs 1228 yılında ailesi ve dostları ile geldi. Sultan Alâeddin onu muhteşem bir törenle karşıladı ve ona ikametgâh olarak Altunapa (İplikçi) Medresesi'ni tahsis etti.

3 Mayıs 1228 yılı da Mevlana'nın Konya'ya geldiği yıl olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA

  • #Konya #Karaman

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • HE
    Hüseyin Emeci
    12 gün önce

    Konyayı manevi yönden irşad eden Mevlana çok şey borçluyuz.Müslümanların Mevlananın hoş görüsü ve islami anlayışına ihgiyacı var.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER