Konya’da 6 ilçeye kar mı geliyor? Sıcaklık 10 derece birden değişecek

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da 6 ilçeye kar mı geliyor? Sıcaklık 10 derece birden değişecek
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü yeni haftanın güncel hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre Konya’da yeni haftada hava nasıl, Konya’ya kar mı geliyor? Konya’nın 6 ilçesinde gece sıcaklığı 0 derece ve altı görecek. Çiftçiler tedbirli olmalı.. İşte Konya hava durumu

Konya'da gök gürültülü sağanak yağışların ardından merkez dahil 31 ilçede hava sıcaklığı düştü. Mayıs ayında kış soğuğunun hissedilmesiyle vatandaşlar Konya'ya kar mı geliyor, Konya'ya kış geri mi dönecek merak ediyor. 

Konya'da 6 ilçeye kar mı geliyor?

Meteoroloji'den alınan Konya hava tahmin raporlarında 6 ilçenin gece sıcaklığının 0 dereceyi görmesi bekleniyor. Diğer ilçelerde de sıcaklık gece en fazla 5 dereceyi görürken, gündüz sıcaklığının da arttığı söylenebilir.

Konya'da gündüz bahar havası gece kış soğuğu

Konya'nın Derbent, Emirgazi, Karapınar, Sarayönü, Seydişehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 6 Mayıs Pazartesi günü gece sıcaklığı 0 dereceyi görecek. İlçelerde termometrenin dibi görmesiyle kar yağışı gelir mi diyenler için hafif derecede örtü yapabileceği bekleniyor. 

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten vatandaşları uyardı: Kış geri geliyor!

Ökten: "Kış geri geliyor. Bu gece hava mevsimine göre çok soğuk. İç bölgelerde 0 derece ve altı görülecek. Çiftçiler tedbirli olmalı. İstanbul ve Bursa gibi batıdaki şehirler de bu gece çok üşüyecek...'' ifadelerini kullandı

 

Konya'da büyük tehlike: Tedbir alın!

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından zirai don uyarısı geldi. Konya ve 31 ilçede beklenen zirai don uyarısı ile vatandaşların ve çiftçilerin oluşabilecek tehlikeye karşı tedbirli olmasında fayda var. 

Konya'da 2 güne dikkat 

5 Mayıs Pazar (bugün) ile 7 Mayıs Salı günleri için Konya'da zirai don tehlikesi görünüyor. Zirai faaliyetle uğraşanlar için uyarı paylaşıldı. 

AKOM paylaşımında; 

"Zirai Don Tehlikesine Dikkat

İlimiz genelinde 5 Mayıs Pazar 18.00 ile 7 Mayıs Salı günü 23.59 saatleri arasında hafif zirai don beklenmektedir.

Zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.'' İfadelerini kullandı.

 

Konya'da sıcaklık 10 derece birden artıyor

Konya'da hafta sonu etkili olması beklenen yağışlı havayla beraber sıcaklık 10 derece birden düştü. Peki Konya'da yeni haftada sıcaklık nasıl, Konya'da hava ısınıyor mu? 6 Mayıs Pazartesi günü 14 derece olan hava sıcaklığı güncel  Konya hava tahmin verilerine göre 10 Mayıs Cuma günü 10 derece yükseliyor. Ancak gece sıcaklığı Konya'nın Derbent, Emirgazi, Karapınar, Sarayönü, Seydişehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 0 dereceye kadar düşecek. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşların zirai don tehlikesine karşı tedbirli olmaları önerilir. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:

Bugün için Konya hava durumu Sağanak Yağmur, sıcaklık 12°

Yarın için Konya hava durumu Az Bulutlu, sıcaklık 14°

7 Mayıs 2024 Salı Konya hava durumu Açık, Güneşli, sıcaklık 19°

8 Mayıs 2024 Çarşamba Konya hava durumu Az Bulutlu, sıcaklık 22°

Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:

 

(Meltem Gürbüz)

 

  • ##konya hava durumu ##konya meteoroloji ##konya sağanak ##konya yağış ##meteoroloji konya ##konya havası #hava konya

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER