Konya’da lüks restoranlara gidiyor! 8 bacağı 2 kıskacı var

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 Konya’da lüks restoranlara gidiyor! 8 bacağı 2 kıskacı var
Tarımsal üretimiyle tanınan Konya su ürünleri yetiştiriciliğinde de önemli merkezlerden biridir.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün yanı sıra tekneyle balık avcılığı yapılabilen büyük göllere sahip olan Konya'nın öyle bir özelliği var ki bilen çok az kişi var.  

Istakoz avcılığı yapılıyor!

Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Suğla Baraj Gölü'nde yetişen ismine kerevit de denilen tatlı su ıstakozu birçok ailenin geçim kaynağıdır. Balıkçılar tarafından özel ağlarla yakalanan ıstakozlar yurt içi ve yurt dışındaki pazarlara sunulmak üzere Isparta'ya gönderiliyor. Konya'daki Suğla Gölünden yılda 4-5 ton arasında tatlı ıstakozu tutuluyor. 

Beyşehir Gölü'nde de var!

Beyşehir gölündü 30 yıllık aranın ardından deneme amaçlı tatlı su ıstakozu avcılığı yapıldı. Balıkçılar aldıkları sonuçtan memnun kaldı. Ilgın'daki Çavuşcugöl'de de kerevit bolca var. 

Kerevit avı yasak!

1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında göl ve barajlarda 90 günlük av yasağı 15 Mart itibari ile başladı. 3 ay boyunca balıkların yanı sıra kabuklu su canlılarının da avı yapılamayacak. Kaçak avcılara büyük cezalar veriliyor, av yaparken kullandıkları araç ve ekipmanların tamamına el konuluyor.

  • #tatlı su ıstakozu #konya #konya haber #ıstakoz #konyada haberler #tatlı su #kabuklu su canlısı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • TB
    Turgay büyük sahin
    58 gün önce

    Çok salak ve aptal haberler yapıyorsunuz bilmeceli tahminli haber anlamlı değil reklamli haberler yapıyorsunuz

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER