Konya’da tarihi Selçuklulara uzanan yan yana iki mahalle!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da tarihi Selçuklulara uzanan yan yana iki mahalle!
Geçmiş tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya’nın ilçeleri ve mahalleleri tarihiyle dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip olan Konya'da iki mahalle tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Selçuklu ilçesine bağlı ve 20 kilometre kuzey istikametinde bulunan Ulumuhsine Mahallesi ve Küçükmuhsine Mahallesi'nin tarihi Selçuklu dönemine kadar uzanıyor.

Bu mahaller 2 kız kardeşin ismini taşıyor

Yan yana iki mahalle olan Ulumuhsine ve Küçükmuhsine, iki kız kardeşin ismini taşıyor. Mahalle halkının anlattıklarına göre; iki kardeşin önce bu bölgedeki mağaralarda yaşadığını ve sonra yaşadıkları mahalleleri kurduklarını ifade ediyorlar.

Peri bacaları ve dağlarla oyulmuş mağaralar bulunuyor

Kendine özgü halı model ve motifleriyle eskiden bilinen bu iki mahalle, Kapadokya, Göreme gibi Nevşehir'deki yer şekilleri ve oluşumların bulunduğu ancak oradan daha küçük bir coğrafyada bulunan peri bacaları ve dağlara oyulmuş mağaralar ile dolu vadi içerisinde bulunan eski iki mahalle.

Konya'da gizli kalmış mahalle

Konya′da gezilmesi gereken ancak fazla bilinmeyen, merkeze çok yakın misafirperver insanlara sahip bir mahalle olan Ulumuhsine ve Küçükmuhsunine, idari bölüm olarak daha önceleri köy iken, 2012 yılındaki yasa değişikliğinden sonra mahalle oldular.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya mahalleleri #Konya mahalle tarihi #Konya köyleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • K
    Kiçimuslalı
    41 gün önce

    Bu köyde yöre halkı mağarada yaşamamıştır. Mağaraları depo olarak kullanmıştır. Köyde önceden yaşayan gayri muslim halk gençlerin silleye gitmesi sonucu köyü boşaltmış daha sonra Türk halk buraya geçmiştir. Eski Küçükmuhsine, ulumuhsine köprüsüne varmadan sağdaki yerde yaşamış harami saldırısından daha sonra şu anki yerine geçmiştir. Mağarada yaşayan gari müslim halk cenazelerini de kaya mezarlarına defnetmiştir.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER