Konya’nın o ilçesine 4 ayrı isim verildi! Duyan söylemekte zorlanıyor

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Konya’nın o ilçesine 4 ayrı isim verildi! Duyan söylemekte zorlanıyor
Konya’nın güneyinde bulunan ve manzarasıyla mest eden ilçesine geniş tarihte bakıldığında 4 farklı isim verilmiş. Şimdilerde bu isimleri duyan ilçe sakinleri söylemekte bile zorlanıyor olabilir. İşte detaylar..

Konya'nın Akören ilçesi gerek tarihî gerekse doğal güzellikleriyle üç tarafı dağlarla çevrili bir bölgedir. 

Akören'e 4 ayrı isim verilmiş

Akören ilçesi şimdiki ismini 1961 yılında aldı. Fakat öncesinde ilçeye 4 farklı isim verilmiş. Bu isimler Avvuran, Avveren, Avren ve Akviran. Geniş tarihe bakıldığın ilçenin aldığı isimleri telaffuz etmek çokta kolay değil..

Akören'in 10 yerleşim yeri mevcut

Günümüzde Akören'e bağlı 10 yerleşim bulunuyor.

Bunlar; Ahmediye, Alan, Avdan, Belkuyu, Çatören, Dutlu, Karahüyük, Kayasu, Orhaniye ve Süleymaniye şeklinde. 

Eşsiz güzellikleriyle mest ediyor

Akören ilçesini ziyaret etmek isteyenler için görülmeye değer eşsiz güzellikler bulunuyor. 

Bunlar; Koca Cami, Koca Çeşme, Orhaniye Köprüsü, Körpe Seyyid Türbesi, Avdan Tekkesi, Akören Göleti, May Barajı, Mavi Boğaz ve Çat Deresi.

Sarnıçlar diyarı: Akören

Akören kendine has güzellikleri ve değerleriyle bilinse de tarihî sarnıçlarıyla da dikkat çeken bir ilçedir. Tarihî Şeytanlı Sarnıç, Tatlısu Sarnıcı, Üçkise Sarnıcı başta geliyor. Yolunuz Akören ilçesine düşerse ilçesinin tarihi sarnıçlarını görmeniz tavsiye edilir. 

 

  • #akören #konya akören #akören sarnıç #Avvuran #Avveren #Avren #akviran #konyanın akören

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • KT
    Kıvamç Tatlısu
    68 gün önce

    Aköreni diyemeyende varr şaşırmamak lazım kanka

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • K
    Kübra
    68 gün önce

    Gerçekten bazı isimleri telafuz etmek çok zor

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER