Provalar başladı! Konya Solotürk ve Türk Yıldızları gösteri uçuşu ne zaman?

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 796. Yıldönümü dolayısıyla organize ettiği Teşrif-i Mevlana etkinliklernin programı belli oldu.

Konya, günümüzden sekiz asır önce sevgiyle gerçekleşen kutlu bir yolculuğun son durağı oldu. Hak aşığı Mevlana Celaleddin Rumi'nin kente gelişinin yıldönümü kutlamaları da bu heyecanla 2001'den bu yana düzenleniyor.

Bu sene 796.sı düzenlenecek olan Teşrif-i Mevlana 3-5 Mayıs arasında çeşitli etkinliklerle coşkuyla karşılanması bekleniyor.

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'ndan gösteri uçuşu

Bu kapsamda Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.00'de Mevlana Meydanı'nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Hüsn-i Hat Sergisi

3-4-5 Mayıs tarihlerinde ise  Mevlana Kültür Merkezi Sergi Alanında Hüsn-i Hat Sergisi tüm Konyalılara kapılarını açacak.

Sema Mukabelesi 

Yine 3-5 Mayıs tarihlerinde Ufuk Yürüç yönetmenliğinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ise Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda saat 21.00'de  Sema Mukabelesi gerçekleştirecek.

SoloTürk ve Türk yıldızlarının uçuş takvimi şu şekilde;

Çevre Tanıma uçuşu

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe

Saat  : 12:45

Yer : Mevlana Meydanı, Konya

Pova uçuşu;

Tarih: 2 Mayıs 2024 Perşembe

Saat:16.45

Yer: Mevlana Meydanı, Konya

Gösteri uçuşu:

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma

Saat  : 18:30

Yer : Mevlana Meydanı, Konya

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • IO
    İsa Oğuz
    15 gün önce

    Bugünkü iki uçuş da namaz vaktine denk geldiğinden cemaat olarak zorlandık ve kızdık. Amaç insana hizmetse dikkat edilmeliydi.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER